A Blikk szerint súlyos állapota után otthon, szerettei körében lábadozik Pataky Attila, akit karácsony előtt sürgősen kórházba kellett szállítani, mert egy hétköznapi betegség miatt sok vért vesztett.

Pataky Attila egy vidéki koncert után kapott el egy hasmenéses fertőzést, ami meglévő aranyérproblémáját csak súlyosbította. Ez indította el a lavinát: vérének 35 százalékát elveszítette, amitől infarktusközeli állapotba került. Az időben kapott gondos orvosi ellátás és vér szerencsére megmentette az életét, de azóta is egy csomó gyógyszert kell szednie.

Örömmel és megkönnyebbüléssel jelentem, hogy már sokkal jobban vagyok, mint néhány nappal ezelőtt. Eddig szó szerint úgy éreztem magamat, mintha egy vasrúddal összevertek volna. Jártányi erőm sem volt napokon keresztül, de most már úgy érzem, kezd visszatérni az energiám, jobb az étvágyam is. Igaz, rengeteg gyógyszert és vitamint kell szednem, hogy jó állapotba kerüljek a két hét múlva esedékes aranyérműtétre. A gyógyszereket főleg a szívemre kaptam, miután a rosszullétem miatt kis híján leállt. Ezzel pedig nem szabad viccelni, szóval nagyon fegyelmezetten szedem a felírt pirulákat. Rá­adásul szigorú diétán vagyok, amelynek betartásában Orsika és az édesanyja segédkezik. Úgyhogy biztonságban vagyok!

– fejtette ki Pataky Attila, aki a szilvesztert most pezsgőzés helyett vitaminkoktéllal ünnepelte.