A 43 éves nő és 48 éves élettársa egyfolytában részeg volt, aminek a nő korábbi kapcsolatából származó 11 éves kisfia itta meg a levét. Brutálisan bántalmazták és lelki terrorban tartották a gyermeket. A pár ellen most kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt emeltek vádat – derül ki a Tatabányai Járási és Nyomozó Ügyészség közleményéből.

Az ügyészség szerint az italozó életmódot folytató elkövetők gyakran kiabáltak, veszekedtek egymással. Az anya többször a kisfiú előtt kísérelt meg öngyilkosságot, és gyorsan eljárt a keze, ha nem tetszett neki valami. Egy alkalommal például azért verte meg a gyereket, mert részegen nem tudta elviselni, hogy fakanállal dobolt a fazékon, egy másik esetben pedig elhagyott telefonja miatt rángatta ki az ágyából.

A férfi inkább lelkileg gyötörte a kisfiút. Ha hozzábújt az anyjához, akkor cikizte, elrángatta onnan, és egyébként is válogatott trágárságokat vágott a fejéhez. A lakásban ugyan volt fürdőszoba, de a pár gyakran annyira részeg volt, hogy képtelenek voltak vizet melegíteni, ezért a gyerek napokig nem fürdött, vagy ugyanabban a ruhában ment iskolába, amiben éjszaka aludt.

A szülők a kisfiú tanulmányaival sem törődtek. Nem tartották a kapcsolatot az iskolával, ittasan mentek érte, hétvégenként meg bömböltették zenét és dorbézoltak, amitől a gyerek nem tudott pihenni. Az ügyészség szerint kegyetlenkedésük miatt a kisfiú – akit a gyámhivatal közreműködését követően a nő családja fogadta be – súlyos érzelmi sérülést szenvedett.

A párral szemben a Tatabányai Járási és Nyomozó Ügyészség kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt emelt vádat, börtönbüntetés kiszabását kérve rájuk.

Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, hívja a krízishelyzetben lévőknek rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123, vagy 06 80 820 111 telefonszámot! Kérjük, olvassa el ezt az oldalt, online segítséget itt kaphat. Amennyiben másért aggódik, ezt az oldalt ajánljuk figyelmébe.