Annyira örülök, hogy bejelenthetem, hiszen ez az ország még soha nem nyert Golden Globe-ot, ez egészen csodálatos!

Az Oscar díjas sznésznő ezekkel a szavakkal jelentette be az elmúlt évek, és Golden Globe vonalon minden idők legnagyobb magyar sikerét, vagyis hogy a Saul fia elnyerte a legjobb külföldi film díját.

A főbb kategóriákban volt néhány nagy visszatérő, mint például Sylvester Stallone, aki a legjobb férfi mellékszereplő díjat kapta, de hát ki ne díjazná Rocky Balboát? 

Maura Tierney neve tuti sokaknak ismerős, ám a Vészhelyzet egykori doktornője első Golden Globe-ját kapta, a The Affair című sorozat mellékszereplőjeként.

Leonardo DiCaprio (legjobb férfi főszereplő, dráma) Jennifer Lawrence (legjobb női főszereplő, vígjáték) szinte már a kötelezőt hozta, ám még mindig óriási kérdés, hogy a legjobb drámai filmnek is választott Visszatérőben megint hatalmasat alakító DiCaprio végre megkapja-e az Oscart is, ami már évtizedek óta kijárna neki.

Matt Damonnak is érdemes volt túlélnie a Marson, ugyanis a Mentőexpedíció lett a legjobb film a vígjáték/musical kategóriában, ő pedig megkapta a legjobb férfi főszereplőnek járó szobrot.

A legjobb színésznő drámai kategóriában Brie Larson lett, a legjobb női mellékszereplőként pedig újra csillant némi reflektorfény a csodálatos Kate Winslet tehetségén is.

A teljes nyerteslistát itt megtekintheti.