Jennifer Lawrence-t sokan szeretik, köztük mi is, és ennek milliónyi jelét adtuk már. Mindemellett nem hallgathatjuk el, hogy a színésznő nagyon csúnyán viselkedett egy újságíróval, a Golden Globe éjszakáján, mindenki előtt. 

A részletek

Minden díjátadón van sajtószoba, ahol a frissen díjazott művészek kiállnak egy szónoki emelvényre, és lehet őket kérdezgetni mindenféléről (nyilván főleg az aktuális munkákról és díjakról). A Golden Globe-estélyen Jennifer Lawrence sem úszta meg a dolgot, mert övé lett a legjobb női főszereplő díja (a Joy című film miatt).

A sajtótájékoztató egy pontján – a kiejtése alapján úgy véljük, nem angol anyanyelvű – riporter kezdte el kérdezgetni a színésznőt, aki ránézésre minimum ivott, de az is lehet, hogy szívott is egy kicsit. Lawrence egyszercsak a szavába vágott, és kioktatta arról, hogy ne merüljön el a telefonjában, élje meg a pillanatot – és mondott még ilyen huszadik szintű Paulo Coelho-bölcsességeket. Nézzék meg a videót, egészen meglepő.

Miután a színésznő zavarba hozta, a riporter még nehézkesebben teszi fel a kérdést – lehet, hogy lámpalázában beszél az Oscar-díjátadóról, vagy tényleg arra kíváncsi, hogy a győzelem után Lawrence mit vár az Oscartól. Nem derül ki, mert Lawrence megint közbevág: 

a Golden Globe-on vagyunk, ha a kibújnál a telefonodból, tudhatnád.

Amint a lapok elkezdtek cikkezni az esetről, rögtön kétféle belsős infó kezdett terjedni. Az egyik szerint a színésznő csak viccelt, és ez ott és akkor mindenkinek leesett. A másik elmélet szerint a riporter a telefonjáról ellenőrizte a kérdéseket, amelyeket fel kellett tennie, talán az angol fordításukat, és tényleg rémesen kellemetlen volt az egész.

Melyik magyarázatot fogadja el?

És most?

Itt egy pompás cikk, amelynek szerzője hosszan érvel amellett, hogy ez a közjáték Jennifer Lawrence trónfosztása volt. Persze nem kell annyira drámaian felfogni a dolgot, de az tény, hogy a színésznőről kialakult képen ez egy teljesen szokatlan árnyalat, és valószínűleg azzal jár, hogy az évek óta tartó népszerűsége, és szupersztár státusza megcsappan, ha el nem illan teljesen. Ez az újságíró például megjegyezte, milyen bátor és erős lépés zavarba hozni egy nem angol anyanyelvű újságírót, aki telefonról olvassa a kérdéseit.

Akárhogy is, egy folyamat most elindult. Amint elkezdett pörögni ezt a történet a különböző hír-és közösségimédiás oldalakon, a színésznő rajongóit, akik azt követelték, hogy jövőre ő vezesse a gálát (kolléga-barátnőjével, Amy Schumerrel), elkezdték letorkolni, hogy Eva Longoria és Amercia Ferrara sokkal viccesebbek voltak a műsorban idén: itt vannak ők, itt vannak Lawrence-ék, össze lehet hasonlítani, melyikük poénkodott jobban.

Még a cukiságbombát sem Lawrence robbantotta: Brie Larson színésznő cukiskodása lágyította meg a szíveket, aki a szuperlelkes köszönőbeszédében megígérte azt is, hogy akit kifelejtett, annak majd kézzel írott köszönőlevelet küld.