Az a kérdés, hogy szeretnék-e gyermeket nemzeni erre a világra? Ha megtörténik, hát megtörténik.
 

Nyilatkozta Leonardo DiCaprio a Rolling Stone riporterének, ám ennél konkrétabbat nem igazán volt hajlandó elárulni családalapítás kapcsán. Szerinte bármit is mond, azt úgyis félremagyarázzák, így inkább nem osztja meg kissé bizonytalan érzéseit.

Ám az erre a világra megfogalmazás nyilván nem véletlen, és nem is túl váratlan, figyelembe véve, hogy a színész évek óta elkötelezett környezetvédő, aki szó szerint aktívan aggódik a klímaváltozás és a Föld jövője miatt. Épp egy dokumentumfilmet forgat a témában, eközben követte pár napig a Rolling Stone munkatársa, Stephen Rodrick, és a hosszú interjúból még megjelenés előtt csepegtettek némi izgalmas információmorzsát.

A bolygónk ökológiai katasztrófájáról készülő film persze nem az egyetlen, amibe DiCaprio beleteszi a szívét és a tehetségét – és most már tényleg, tényleg, tényleg adjanak neki egy Oscart!!!! – ám azt fontosnak tartotta kihangsúlyozni, hogy A visszatérő főszerepét is részben azért vállalta el, hogy „meghallgassa a természet szavát". 

A színész saját bevallása szerint szinte minden nap, minden órájában a Föld megmentésén agyal, ám a legnagyobb kérdés szerinte az, hogy nincs-e már túl késő bármihez. Pesszimista látásmódját az is mutatja, hogy a készülő projekthez nemes eleganciával az

Are We Fucked? (Baszhatjuk?)

címet gondolta, ám ezt producertársa - micsoda meglepetés - időben megfúrta, mindenféle marketing-okokra hivatkozva.

Az interjúban volt szó még gyermekkorról, iskolai verekedésekről és jövőbeli tervekről is, ám messze a legérdekesebb momentum, hogy aki egy kicsit is szereti Leonardo DiCapriót, az ezentúl örök hálával gondoljon Edward Nortonra.

Hogy miért? Ja, semmi, csak megmentette az életét, amikor majdnem megfulladt búvárkodás közben a Galápagos-szigeteknél.

Épp a már említett dokumentumfilmet forgatták, amikor egy merülésnél a színész oxigéntartálya elromlott. Jött a pánik, ám szerencsére egy teljesen váratlan segítség is: megjelent Edward Norton, aki szintén a környéken búvárkodott, és megosztotta oxigénjét kollégájával, amíg lassan a felszínre emelkedtek. A történet pontos részleteihez persze meg kell várni, amíg a teljes interjú megjelenik, de ennél csodálatosabb talán már nem is lesz.