69 éves korában meghalt Alan Rickman. A halálhírt a színész családja is megerősítette, egyelőre annyit közöltek, hogy rákban hunyt el a világhíres színész. 

A Harry Potter, az Igazából Szerelem és a Drágán add az életed mellett számtalan filmben szerepelt, Golden Globe és Bafta-díjat is kapott az alakításaiért, de Oscar-díjat sosem nyert.

Karrierjét TV-sorozatokban kezdte,de az ismertséget A Die Hard gonoszának, Hans Grubernek a szerepe hozta meg számára. 1992-ben a Robin Hood – A tolvajok fejedelme című filmben a gonosz nottinghami bírót alakította, melyért elnyerte a Brit Filmakadémia díját a legjobb mellékszereplő kategóriában. De jelöléseket kapott jelöléseket is begyűjtött az Értelem és érzelem ( 1995), illetve a Michael Collins ( 1996) című filmekért. A Raszputyin című televíziós film főszerepéért Emmy-díj és Golden Globe-díj at kapott. Első rendezése 1997-ben a Téli vendég volt. A film a Velencei Filmfesztiválon három díjat is nyert. A Harry Potter és a bölcsek köve című filmben Piton professzort alakította, de az Igazából szerelem Harry-jeként is sokan emlékeznek rá.

Rickman 19 éves korában ismerkedett meg Rima Hortonnal, akivel 1977-től élt együtt. 2012-ben házasodtak össze New Yorkban.