Mindenki egy emberként imádkozott azért, hogy Leonardo DiCaprio megkapja az őt megillető Oscar-jelölést. Ezzel párhuzamosan még a Saul fiáért is ment az izgulás, de most maradjunk a neves színésznél, akit most jelöltek ötödjére. Eddig mindig üres kézzel, hatalmas csalódottsággal tért haza a legnagyobb filmes gáláról.

 
És lehet, hogy idén se lesz ez másként.

Lehet őt sajnálni, lehet órákon át vitatkozni, hogy mennyire érdemli meg azt az aranyozott szobrot, de vannak ám mások is, akik minimum ennyi Oscar-jelölést kaptak és végül nem az ő nevükkel végződött az "És a díjat kapja..." kezdetű mondat.

Se a Junebug, se a Kétely, se a The Fighter -A harcos, a The Master vagy az Amerikai botrány nem hozott neki Oscart.

De mondunk durvábbat.

Glenn Close!

Tudják, Veszedelmes viszonyok... Na, abban is jelölték, meg még 5 másik filmben (Garp szerint a világ, A nagy borzongás, Őstehetség, Végzetes vonzerő, Albert Nobbs) is, de egyszer se kellett az Oscar-gálán kimennie köszönőbeszédet mondania.

  • Richard Burtont (Equus, Anna ezer napja, Nem félünk a farkastól, A kém, aki a hidegből jött, Becket, A palást, My Cousin Rachel) 7-szer jelölték. Nem, nem porosodik egy Oscar-szobor sem a vitrinben.
  • Albert Finney (Tom Jones, Gyilkosság az Orient expresszen, Az öltöztető, A vulkán alatt, Erin Brockovich, zűrös természet) és Arthur Kennedy (Champion, Bright Victory, A tárgyalás, Peyton Place, Rohanva jöttek) se volt szerencsésebb. 5-5 jelölésig jutottak. A díjeső elmaradt.
  • Thelma Ritter (Mindent Éváról, The Mating Season, With a Song in My Heart, Zsebtolvaj, Párnacsaták, Az alcatrazi ember),
  • Deborah Kerr (Edward fiam, Most és mindörökké, Anna és a sziámi király, Ég tudja, Mr. Allison, Külön asztalok, Csavargók),
  • és Irene Dunn (Cimarron, Theodora Goes Wild, Kár volt hazudni, Várlak..., Én emlékszem a mamára). A nők, akik pályafutásuk során megannyi jelölést kaptak, de Oscart soha.

És végül,

de nem utolsó sorban.

Aki 8 jelölésből egyet sem érvényesített:

Peter O'toole

Pedig ott volt az Arábiai Lawrence, a Becket, Az oroszlán télen, a Viszlát, Mr. Chips!, A felső tízezer, A kaszkadőr, a Legkedvesebb évem és a Vénusz is.

Ezek után egyáltalán nem olyan biztos, hogy Leonardo DiCaprio megkapja azt a díjat. Persze sokat szenvedett érte, jó színész, blablabla, de csak azért, mert ez már az 5. jelölése, nem jár neki egyből Oscar.