20 perces sajtótájékoztatót tartott szabadulása után Galambos Lajos – azaz Lagzi Lajcsi – és ügyvédcsapata. A zenész több hónapot töltött előzetes letartóztatásban, lopás és vesztegetés gyanúja miatt. (Több tízmillió forintos kárt okozhattak a közműszolgáltatóknak.)

Először a zenész védője, Fröhlich Krisztián beszélt arról, hogy egyáltalán nem érte őket meglepetésként, hogy a bíróság szabadlábra helyezte Lagzi Lajcsit, hiszen a védelem végig azt hangsúlyozta, hogy nem is álltak fent az előzetes letartóztatás fennállásának feltételei. A meglepetés „sokkal inkább az a lejárató-és rágalomhadjárat” volt, amit az elmúlt hónapokban, elmondásuk szerint, tapasztaltak. Eközben Lagzi Lajcsi nem győzött hálálkodni az újságíróknak, amiért vasárnap reggel felkeltek, és eljöttek elé.

Az első dolgom az lesz, hogy beszélgetek a gyerekeimmel és megölelem a feleségemet, ahogy egy szerelmet ölelni szoktak. Testileg, lelkileg. Nehéz önuralmat gyakorolni, hiszen hosszú ideje nem láttam családomat. Boglárkával akkor találkoztam utoljára, amikor letartóztattak, akkor azt kérdezte tőlem: apa, most mi lesz?

Galambos azt is kiszámolta, hány napot töltött börtönben, és hányszor motozták meg.

Százhuszonöt napot voltam bent, százhuszonötször estem át biztonsági intézkedésen. Ötszázszor motoztak meg, és több mint ötszáz oldalra írtam le a gondolataimat

– sorolta. Állítása szerint az elmúlt hetekben nagyon sokat tanult. Soha többet nem szeretne visszakerülni, igaz, azt még hivatalosan nem tudni, hogy az ügyészség fellebbezett-e a bíróság pénteki döntése ellen. (Ezügyben kerestük a Pest Megyei Főügyészséget, amint válaszolnak, posztunkat frissítjük.)

Mindenesetre Lagzi Lajcsi pár emléket elhozott a börtönből. Például azt a zokniból varrt szemkötőt, amit azért készített magának, hogy aludni tudjon, de mint mondta, a fogvatartási igazolványát is kicsempészte.

Bár szerinte karakter gyilkosság történt, és be sem kellett volna vonulnia a börtönbe, zenészként szerinte nem írták le.

Az elmúlt 24 órában már két fellépésre is hívtak. Egy Valentin-napi rendezvényre és egy böllérfesztiválra.

A mulatós zenész megtanulta, hogy nem csak Herendiből, hanem műanyag pohárból is lehet kávét inni. Kedvenc ételéről, a rakott krumpliról viszont pont lecsúszott, mert ma az lesz az ebéd. Viszont legalább holnap otthon ünnepelheti az 55. születésnapját.