A Blikk szerint a Szultán névre hallgató 14 éves golden retrievernek olyan fájdalmai vannak, hogy az utóbbi pár napban már lábra állni sem tudott. A család nehéz szívvel búcsúzik tőle.

A kutyus még akkor került Schobert Norberthez, amikor első közös karácsonyukat ünnepelték Rubint Rékával. Az elmúlt három évben azonban már a szomszédban, a fitneszguru édesanyjával élt, hogy egész nap legyen társasága.

A golden retrievereknél az átlagéletkor 12 év szokott lenni, úgyhogy Szultán a maga 14 és fél évével már így is nagyon szép korban van. Sajnos azonban a szervezete egyre gyengébb, az utóbbi pár napban már lábra állni sem tudott, olyan fájdalmai vannak, emiatt pedig éppen pelenkázni kell, mert ahhoz nincs ereje, hogy kimenjen elvégezni a dolgát. Biztos vagyok benne, hogy annyira fájnak az ízületei, hogy inkább egész nap csak fekszik, úgyhogy lassan fel kell készülnünk arra, hogy elengedjük őt... Azt hiszem, el fogjuk őt vinni az állatorvoshoz, és addig simogatjuk Rékával, és az édesanyámmal, amíg örök álomba merül a mi kis kedvencünk

– árulta el a lapnak Schobert Norbert, hozzátéve: Szultánt úgy szerette, mint a saját gyermekeit.