A Compact Disco kiadója polgári peres úton próbálja megfizettetni Schobertékkal egy fitnesz DVD-jükön felhasznált szám utáni jogdíjakat. A Blikk azt írja, hogy a Compact Disco kiadója, a CLS szerint Schoberték

jogtalanul használták fel a zenekar Fly or Dive című számát.
Két és fél éve a Schobert Norbert érdekeltségébe tartozó cégnél a NAV több mint tízezer fitnesz DVD-t foglalt le. Azóta is folyik a nyomozás, ugyanis azt megelőzően mintegy nyolcszázezer lemez került piacra, amihez több mint száz előadó dalát használták fel. Elsőként a CLS kiadó elégelte meg a nyomozás lassúságát, polgári pert indított

– mondta a Blikknek a Compact Disco kiadójának ügyvédje, Bérczes László, aki hozzátette még:

Schoberték nem kötöttek a dalokra felhasználási szerződést és nem is fizettek értük, holott hallhatóak a DVD-ken. Egy sláger reklámcélú felhasználása 100 és 500 ezer forint között van, ha összeadjuk, körülbelül 400 millióra tehető a meg nem fizetett szerzői díj. Dalonként indítjuk a pereket, hiába próbáltunk megegyezni.

Az ügyvéd szerint ha Schoberték saját DVD-ik kiadása után a kötelező összeget utólag be is fizették az Artisjusnak, az nem jelenti azt, hogy a DVD-ken hallható dalokra nem kellett volna felhasználási szerződést kötniük, megfizetve a jogdíjakat.

Schoberték a február 9-i tárgyaláson nem jelentek meg. Ügyvédjük, Horváth György szerint a per tárgya igazából nem olyan nagy összeg, a szóban forgó 180 perces DVD-n pedig ő bár nem ismerte fel a dalt, azt mondta, a felperes szerint is csak 50 másodpercig hallható.