Február 13-a szombat A Dal életében az első középdöntőt hozta: az este folyamán kiderült, melyik az a 3+1 versenyző, aki továbbjutott a döntőbe. Örülhet Petruska András, Oláh Gergő és a Kállay Saunders Band, hiszen a zsűri és a nézők pontszámai alapján nekik sikerült - illetve Mushu is, aki az est vigaszágasa lett.

30 versenyzővel indult január 23-án a 2016-os A Dal, hogy elődöntőként hat versenyzőt továbbjuttatva eldőljön, kik kerülhetnek be a középdöntőbe. A második körben elfelezték a játékosokat és további két adáson keresztül a 9-9 Eurovízióra pályázó újra eljátssza dalát - igaz, most néhány esetben a zsűri észrevételei alapján újrahangszerelve vagy (a színpadi látványt tekintve) újraeffektelve. 

A Valentin-nap előtti estén Agárdi Szilvia, a B the First, Benji, a Kállay Saunders Band, a Karmapolis & Szécsi Böbe, a Mushu, Oláh Gergő, Petruska András, illetve Tolvai Reni kaptak lehetőséget.

Szintén ma este adták át A Dal Felfedezettje díjat. A nyertes nevét Frenreisz Károly jelentette be, de előtte elmondta, hogy azok közül válogattak csak, akik a műsor miatt lettek országosan ismertek és azt is, hogy teljes egyetértés volt a zsűri tagjai között. Nem is húzzuk tovább, a nyertes

Petruska András.

Nem tartjuk magunkban az est folyamán osztott pontszámokat (csökkenő számsorrendben) sem, íme:

Versenyző neve Zsűritől kapott pontszám Nézőktől kapott pontszám Összesen
Petruska András 36 7 43 
Oláh Gergő 35 7 42
Kállay Saunders Band 33 8 41
Agárdi Szilvia 32 7 39
Mushu 32 7 39
B the First 29 6 35
Karmapolis & Szécsi Böbe 29 6 35
Tolvai Reni 28 5 33
Benji 27 6 33