Messziről kezdjük: Beyoncé hosszú hallgatás után, a Super Bowlon tért vissza, hogy fellépjen a meccs első félideje után. Azonfelül, hogy előadta új dalát (Formation), a dolognak más kulturális jelentősége is volt. Egyrészt a táncosainak fellépőruhája, illetve karmozdulatai is a Fekete Párducok fekete polgárjogi mozgalmat idézték, másrészt a dal szövege, illetve klipje is erős állásfoglalásokat tartalmazott-sugallt a fekete amerikaiak jogfosztottságáról. Így aztán nem csoda, hogy elismerés övezte például a Black Lives Matter (a fekete életek számítanak) mozgalom támogatóinak körében, akik többek között azt hangsúlyozzák a közbeszédben, hogy az amerikai rendőrség egymás után öli meg a fegyvertelen, fekete fiatalokat, és ez nagyon nem jó így. 


Csakhogy sokan úgy gondolták, hogy egy ilyen erősségű politikai állásfoglalás nem helyénvaló egy meccsen, mi több, rasszista dolog, és azt sugalmazza, hogy az amerikai rendőrség rasszista. Na, ezek az emberek szerveztek egy tüntetést Beyoncé ellen.

A US Weekly azt írja, hogy a dolog nem sült el valami fényesen, mert összesen két támogató futott be.

Az eseményt februát 16-án, New Yorkban, az NFL-központ előtt tartották. Egy Ariel Kohane nevű úr szerint Beyoncé fellépése támadásnak minősíthető a rendőrség és a törvénytisztelő állampolgárok ellen, legyenek akár fehérek, akár feketék.

Támogatja a Black Lives Matter mozgalmat és a Fekete Párducok mozgalmat, ami nagyon cinikus. Már önmagában rasszista, mert azt állítja, hogy a rendőrség rasszista és bigott, mindeközben az összes rendőrt gyűlöli. 

A másik támogató egy April nevű tanuló volt, akinek nézetei nem derültek ki bővebben.  Viszont csatlakozott hozzájuk több mint száz, Beyoncé-párti ellen-ellentüntető.

Melyik oldalra állt volna, ha ott van?