Lassan havonta tűnnek fel olyan személyek, akik majdnem a megszólalásig hasonlítanak az Oscar-esélyes színészre, Leonardo DiCaprióra. Hiába hittük sokáig, hogy egyedi arcberendezése utánozhatatlan, mégis egyre többen kerülnek elő a világ különböző pontjairól, akik majdnem ugyanolyan fizimiskával bírnak, mint ő. Volt már magyar és svéd is, sőt, Jack Nicholson fia is egy pót-DiCaprio, de velük mégsem ért véget a hasonmásdömping. Mostanában egy orosz férfi kérkedik ezen kvalitásával. 

A Vanity Fair rá is ugrott a témára, hogy elsőként ismertesse meg a világgal a hónap aktuális DiCaprióját, aki egy 33 éves orosz biztonsági őr, bizonyos Roman Burcev, aki négy hete már ugyan finoman célzott arra, hogy hasonlít a híres színészre, akkor ez még senkit sem érdekelt.

Западные СМИ написали о русском двойнике голливудского актера Леонардо ДиКаприо. «Встречайте русского Лео», — пишет, к примеру, Access Hollywood. Как отмечает издание, о новом герое соцсетей (исходя из того, что он действительно существует) пока ничего не известно. Есть лишь его фотография. В 2015 году социальные сети были покорены шведской «копией» артиста – 21-летним Конрадом Аннерудом. «Очевидно, одного двойника Леонардо ДиКаприо недостаточно», – заявляет Maxim. Издание пишет, что эти две «копии» друг на друга не похожи, но «каким-то образом в них обоих есть немного Лео». Предполагаемый русский двойник ДиКаприо привлек внимание и GQ. Журнал задается вопросами, кем может быть этот человек в форме и чем он может заниматься #леонардодикаприо #leonardodicaprio #актер #кино

«Газета.Ru» (@gazetaru) által közzétett fénykép,

Az ügyet most kapták csak fel.

Na jó, inkább egyezzünk ki egy döntetlenben, hogy mindenkinek jó legyen: valóban hasonlít kicsit, de ő egyelőre inkább DiCaprio ünnepein telt változata.

A Buzzfeed szerint ezen a problémán igyekszik segíteni a Moszkva-24 nevű tévéadó, amely egy valóságshow keretein belül mutatná meg Burcev DiCaprióvá alakulását stílusban, alkatban, mindenben. Egyelőre azonban a fiatalember még csak ott tart a sztárrá válás folyamatában, hogy a fent említett televízió lehetőséget szolgáltatott neki arra, hogy egy moszkvai bevásárlóközpontban a Titanic leghíresebb jelenetét játssza el bárkivel, aki nőnemű, és jelentkezett az eseményre. Mutatjuk:

Май хат вилл гоу он * #романсдикаприо #ДиКаприо24

Роман Бурцев (@roman_sdicaprio) által közzétett fénykép,

Tudja ezt énekelve is:

Burcev abban bízik, hogy ez a tálentum, amellyel rendelkezik, hamarosan hozzásegíti egy szerető barátnőhöz és filmszerepek sokaságához. Megvan rá az esélye, elvégre DiCapriót megszégyenítő módon játszotta el a Revenant című film medvés jelenetét is. 

У меня свой "Выживший"*

Роман Бурцев (@roman_sdicaprio) által közzétett videó,

 Drukkolunk az úrnak!