Az állatok védelme jó, foglalkozni kell vele, és mindig pozitív, ha valaki egy ilyen ügy mellé áll.

Más kérdés, hogy nem mindig szerencsés a végkifejlet.

Sajnos egy picit szerencsétlenre sikerült Sarka Kata és az Állatvédőrség fotósorozata is, amivel látszik, hogy szerettek volna mindenkire erősen és mélyen hatni, a végeredmény viszont talán inkább komikus lett, mint megrázó.

Sarka Kata a sáros ruhája és a monoklija ellenére is úgy pózol a kutya felett, mintha egy átlagos bikinifotózáson lenne, miközben a háttérben egy bőrdzsekis óvodai dadus bilincseli meg gondolom azt az erőszaktevőt, aki az elénk tárt sztori szerint Sarkát meg az előtte fekvő kutyát is bántalmazta.

Mélységesen elítélem az erőszakot, mindegy hogy emberrel, vagy állattal történik! Örülök, hogy kiderült az, hogy aki állatokat képes bántalmazni, az nagyobb eséllyel bánt embereket is! Remélem, hogy sikerül elérni azt a célt, hogy kellőképpen büntessék azokat, akik állatokat kínoznak!

– írta Facebookon a kép mellé Sarka, és félreértés ne essék, csak egyetérteni lehet vele. De attól még a kép olyan, amilyen.

Persze mindez egyébként mindegy is, hiszen Sarka Kata ezzel egy jó ügy mellé állt, és jót tesz.

Szóval ha teheti, támogassa az Állatvédőrséget, vagy bármely állatokat segítő és állatokkal foglalkozó alapítványt vagy megmozdulást!

Állatkínzás

Állatkínzásért a Btk. szerint akár 3 év börtönt is lehet adni, a gyakorlatban viszont nagyon ritkán szabnak ki letöltendőt a magyar bíróságok. Február 20-án többezer tüntető követelte a Parlament előtt, hogy az igazságszolgáltatás alkalmazza a szigorúbb büntetések kiszabását az állatkínzókra.