Eddig úgy tűnt, Sarah Jessica Parkert egyszerűen nem lehet kirobbantani New York-ból, de most megtörtént.

A Minden út Rómába vezet mondjuk első ránézésre nem csak a cím mentén nélkülöz forradalmi kreativitást, hiszen leginkább a Napsütötte Toscana és bármelyik tetszőleges szülő-problémás tini viszonyra épülő romkom keverékének tűnik, természetesen nyakon öntve a leghíresebb New York-i szingli soha el nem múló karakterével.

Mondjuk egy romantikus vígjátéknak nem kell feltétlenül úttörőnek lennie, és a svéd rendező személye, illetve a tény, hogy Pohárnok Gergely volt az operatőr, még örömre is adhat okot. A színésznő is egészen nemzetközi okból vállalta a szerepet, ahogy azt egy interjúban el is mesélte, a többi élménnyel együtt.

„Nagyon szerettem volna együtt dolgozni Ella Lemhagennel, mivel egy ideje figyelem a munkáit a svéd filmekben, és lenyűgöz, amit csinál. Amikor felhívott, nagyon jól elbeszélgettünk, de persze a történet és a forgatókönyv is megfogott. Az is óriási élmény volt, hogy együtt dolgozhattam Claudia Cardinaléval, akit régóta imádok."

Mi például leginkább  az olasz George Clooney, vagyis Raul Bova jelenlétét gondolnánk igazi inspirációnak, és Parker sem tagadja, hogy kedvére való volt a casting eredménye.

„Raullal egyszer dolgoztunk egy Gap reklámban, így régóta ismerem. Ez a pasi egy igazi szupersztár Olaszországban, egyszerűen megőrülnek érte. A forgatási helyszíneken tömött sorokban álltak az emberek, csak hogy egy pillanatra is láthassák. Ráadásul egy nagyon kedves ember, akivel öröm együtt dolgozni, és... na jó, kicsit unalmas lehet, hogy ennyit dicsérem..."

Nem, nem, dehogy!

Mondjuk már csak azért sem csoda, hogy inkább filmbeli partnerében gyönyörködött, mert mint mondja, túl sok ideje nem volt feldolgozni az örök város szépségeit. Főleg külvárosi helyszíneken forgattak, és csak a Római jelenetek forgatása közben jutott egy kis ideje turistáskodni, meg átvenni az olasz tempót.

„Próbáltam kicsit megtanulni olaszul, de leginkább csak kérem szót sikerült, meg a napok neveit, hogy képben legyek a forgatás menetével." 

Angol nyelven próbálkozni Olaszországban?

Nem nyert!

"A legnagyobb kihívás az volt, hogy egyáltalán megértsenek minket. Fogalmazzunk úgy, hogy voltak nyelvi kihívások, és többször is ott álltunk tolmács nélkül, de aztán a végére egészen belejöttem."

Persze Sarah Jessica Parkerre is vonatkozik az örök törvény: kiveheted a lányt Carrie Bradshaw ruháiból, de Carrie Bradshawt nem veheted ki a lányból. Nincs, és talán soha nem is jön létre olyan interjú, ahol ne kellene szembesülnie a kérdéssel: Lesz-e újabb folytatása a Szex és New York-nak?

„Ahogy talán már korábban is említettem valahol, én tudom mi a történet vége. Nem tudom elképzelni, hogy még egyszer utoljára ne halljunk a sorozat karaktereiről, de hogy ez mikor valósul meg, ha egyátalán megvalósul, az maradjon rejtély. Egyelőre annyira tele van a naptáram, hogy azt biztosan kijelenthetem, 2016-ban nem lesz folytatás."