Azurák Csaba valóban otthagyja a TV2 Tények című műsorát, amiben a hírek szerint az RTL-től átigazoló, eddig a bulvártémákkal foglalkozó, Fókusz című műsort vezető Gönczi Gábor váltja majd őt.

Ezt, mármint hogy otthagyja a Tényeket, Azurák megerősítette a Velvetnek:

Korábban a vezérigazgatóval beszélgettem arról, hogy abbahagyom a Tényeket, mert azt gondolom, hogy se időm, se energiám nem lesz arra, hogy egy napi hírműsorral tudjak foglalkozni, hiszen egy napi háttérműsor készítésén és előkészítésén dolgozom, amit már korábban is bejelentettek, úgyhogy ilyen szempontból nincs meglepetés. Nagyon szép szakasza volt az életemnek ez a tényekes dolog, de mostantól másra fogok koncentrálni. Olyan témák felé próbálok fordulni, ami egy kicsit elemzőbb, analizálóbb, és több idő jut egy-egy témára.

A Blikk egyébként úgy tudja, az elvileg Azurák helyére lépő Gönczit a TV2 új hírigazgatója, Kökény-Szalai Vivien vette rá, hogy szerződjön el az RTL-től, hogy mostantól ő vezesse a Tényeket.

Az RTL közleményében végül megerősítette Gönczi átigazolását:

Gönczi Gábor távozik az RTL Klubtól és más televíziós társaságnál keres kihívásokat, felmondási idejét a mai nappal megkezdte. Így a következő hetekben még láthatják őt a Fókusz nézői.

Hozzátették még, hogy a Fókusz Gönczi távozása után teljesen megújul.