Szinte hihetetlen, de Sabrina Spellman már 20 éve beépült a mágiára és tinisorozatokra fogékony emberek neuronjaiba, és ez soha nem múló kapcsolat. Nemrég a sorozat összes része megjelent DVD-n, ennek, és az évforduló örömére a Huffingtonpost szembesítette Melissa Joan Hartot néhány mai napig megválaszolatlan kérdéssel.

Olyanokkal például, hogy

Sabrina vajon a homoszexualitás korabeli allegóriája volt?

Ugye adott egy fiatal, akinek van egy titka, amit nem akar megosztani a világgal, mert fél a reakciójuktól, sőt, ahhoz, hogy önmaga lehessen, el kell bújnia a szekrényben, és így tovább. A rajongók szerint egyértelmű az összefüggés a homoszexualitással.  A színésznő szerint ez nem elképzelhetetlen, bár először hallott a teóriáról. Azt azért hozzátette, a szekrénynek inkább csak gazdasági szerepe volt, hogy ne kelljen drágább díszletet építeni.

Még ennél is sokkal fontosabb kérdés, sőt, talán a legfontosabb, hogy mi is volt a helyzet

Salemmel, a beszélő macskával

Hart azt mondja, a mai napig annyi kérdést kap a macskáról, hogy testvére szerint egy fekete zoknival a kezén kellene járkálnia, hogy bármikor megtestesíthesse. De hogy beszélő macska? Na, olyan tényleg nincs.

Salem tulajdonképpen egy csomó macska volt, élő, robot, és abszolút alapjáratú szőrős játék, attól függően, hogy a jelenet mit igényelt. A legtöbb bajt természetesen az élő cicák okozták, akik - micsoda meglepetés - nem mindig voltak túl kooperatívak a forgatások során. Főleg, ha már tele voltak jutalomfalattal.

Az egykori Sabrina visszautasította annak megválaszolását, hogy melyik nénjét szerette jobban, arról viszont fellebbentette a fátylat, hova tűnt el váratlanul legjobb barátnője, Jenny az első évad után. Bár konkrétan nem mondta ki, mi történt...

„Van úgy, hogy egy író, aki kitalált egy karaktert, akit visz tovább, és ugye ez után kap pénzt, nem pont barátságban válik meg a sorozattól. Ilyenkor előfordul, hogy azt a karaktert eltávolítják, hogy ne kelljen utána többet fizetni."

Ja, de, kimondta.

Hart szerint Sabrina egy párbajban alulmaradna Harry Potterrel szemben, és valószerűtlennek nevezte, hogy a boszorkányok világa Narnia lett volna, mielőtt válaszolt egy szintén kulcsfontosságú kérdésre:

Lesz-e valaha még sabrina?

„Elképzelhető. Nagyon sok szó esik róla, szinte minden nap hív valaki ezzel kapcsolatban. Csináljuk? Tényleg kéne? Hogy legyen? Szerintem csak akkor van értelme, ha igazán jól csináljuk, máskülönben jobb a múltat békén hagyni."  

Legyen újra Sabrina?