IMG 1335

A Brit Dietetikusok Társasága szerint Schobert hazudik

MJ
2016.03.14. 15:48 Módosítva: 2016.03.14. 17:17

Schobert Norbert március 3-án azt posztolta Facebook-oldalán, hogy a Brit Dietetikusok Társasága (BDA) beválasztotta cégét, az Update-et az 'Eating well, Living well'-programba.

Schobert azt írta akkor:

Újabb szakmai elismerés az Update-nek!

A Brit Királyi Dietetikusok Társasága, a BDA - amely a világ legnagyobb és legrégebbi táplálkozástudományi társasága - az Update-et beválasztotta az "Eating well, Living well" programba.

Nagyon büszkék vagyunk és nem is értjük az itthoni "szakma" támadásait. Ezáltal programunk, termékeink a világ 200 ezer szakemberéhez jut el és a program logója weboldalunkon, boltjainkon, kiadványainkon is megjelenik.

Screen Shot 2016-03-14 at 14.53.46.png
Fotó: Facebook

Ehhez képest a BDA, vagyis a Brit Dietetikusok Társasága pár órával ezelőtt mindezt cáfolta.

A BDA Facebook-oldalán közzétett poszt szerint Schobert állításai hamisak, ők nem társultak vele, sőt, a jövőben sem tervezik.

Screen Shot 2016-03-14 at 14.49.54.png
Fotó: Facebook

A Brit Dietetikus Társasága tudomására jutottak Norbert Schobert(sic) (aka Norbi Update) azon állításai, miszerint együttműködik a Brit Dietetikusok Társaságával, illetve új kiadványukkal, az Eating Well, Living Wellel. Ezek az állítások hamisak, és a BDA kijelentheti, hogy nem társult ezzel a személlyel, illetve annak cégével, és a jövőben sem tervezi ezt. A BDA logójának, anyagainak illetve képanyagainak használata pedig mindenki számára tilos, amennyiben nincs egy adott megállapodása a BDA-val, ami engedélyezheti ezt bizonyos körülmények közt.

A BDA megerősíti, hogy Norbert Scobertnek (sic)  (aka Norbi Update) nincs ilyen engedélye a BDA tulajdonában álló képekhez, állításai pedig, miszerint társult a BDA-val, vagy tevékenységeivel, hamisak.

Vagyis az történt, hogy Schobert Norbert azt állította, hogy a BDA felkérte és beválasztotta az Update-et a kampányába, a BDA viszont kategorikusan cáfolja ezt.