Az RTL új főzős műsora régen Főzd le anyámat! címmel volt beharangozva. Na, ez most a Hagyjál főzni!. A műsor lényege: két csapat van, mindegyikben van egy anya és a gyereke, akik párt alkotva főznek, de úgy, hogy a szülő a pult végéből dirigál, a gyerek meg a konyhában a tüsténkedik. Így kell ehető ételt előállítaniuk, amit Pierre majd megszakért. Az győz, aki jobbat főz. A tét 200 ezer forint. Istenes Bence meg azért van, hogy folyamatosan bemondja az időt, és vicceseket mondjon. Mind a kettőben tök jó. De annyira, hogy itt a pultot támasztva is sokkal lazább, mint a Vigyél el!-ben.

A bemutakozáskor megejtett bájcsevejek ugyan gördülékenyen mentek, viszont túl kihalt és túl steril a stúdió. Hiába volt felszabadult a bemelegítő beszélgetés, aminek köszönhetően megtudhattuk, hogy az egyik játékos beceneve Picúr, akár ördögszekerek is kergetőzhettek volna körülöttük, annyira sivárul hatott a makulátlan, trendi, szexi díszlet.

A műsor akkor csapott át igazi szórakoztató műsorba, miután a kölkök beszerezték a hozzávalókat a spájzból, és végre elkezdtek főzni. Ott az anyukák is kieresztették a hangjukat, megkezdődött a dirigálás, az azt követő visszapofázás, értetlenkedés, meg a hagyjálmárbékénezés.

Mint egy Mónika Show, csak lightos verzióban.

Pierre ugyanúgy kóstolt, mint a Konyhafőnökben: végtelenül szakmaian, de nem szívtelenül. Így lett végül a félig nyers hamis burger a Hagyjál főzni! első nyertes étele.