Ma lett 90 éves II. Erzsébet királynő, aminek örömére a brit királyi család hivatalos Facebook oldalára több szuper kép is kikerült. Ezek közül is a legjobb, amin a brit királyné öt dédunokájával és két unokájával ücsörög. Próbálja eldönteni ön, melyik gyerek a legcukibb, mert nekünk nem nagyon ment! (A fotót Annie Leibovitz készítette.)

The Queen with her five great-grandchildren and her two youngest grandchildren that was taken in the Green Drawing Room,...

Posted by The British Monarchy on Wednesday, 20 April 2016

A kép szereplői közül a királynőt a legkönnyebb beazonosítani, úgyhogy a gyerekekre szorítkozunk. Az ölében, a portrékészítési hagyományoknak megfelelően,  a 11 hónapos Sarolta hercegnő, mellette, piros nadrágban a két éves György herceg látható, tudják, ők Vilmos és Katalin gyerekei.

Tőlük balra a két éves Mia Tindall tartja a retiküljét, ő Mike és Zara Tindall (leánykori nevén Phillips, ő a királyi rokon) gyermeke. Mellette a nyolc éves Jakab vikomt, és 12 éves nővére, Lujza. (A wessexi gróf gyermekei.)

A fennmaradó két kislány az öt éves Savannah, és a három éves Isla Phillips. Ők a királynő legidősebb unokáinak, Peter Phillipsnek a lányai.

És ha már Facebook: az oldal üzemeltetői is készültek valamivel II. Erzsébet születésnapjára. Bejelentkezés után arra buzdítják a felhasználókat, hogy írjanak valamit a királynőről.