*

A zenész testvére, Tyka Nelson szólt néhány szót a minnesotai stúdió mellett gyülekező rajongókhoz. "Köszönöm nektek, hogy szeretitek. Mindannyiótokat szerette."

Prince Rogers Nelson április 21-én, minnesotai otthonában hunyt el. Holttestét a megyei sheriffi hivatal tájékoztatása szerint saját stúdiókomplexumának (Paisley Park Studios ) liftjében találták meg, és bár a helyszínre érkező mentők megpróbálták újraéleszteni, nem jártak sikerrel. Délelőtt tíz óta hét perckor feladták az életéért folytatott küzdelmet. (Az alábbi kép a stúdió mellett készült, a helyszín a rajongók zarándokhelyévé vált.)

Fitting tribute to #prince. Rainbow over paisley park #RIP

Matt Wellumson (@mxmatt) által közzétett fénykép,

A TMZ megszerezte annak a segélykérő telefonhívásnak a leiratát, amellyel a mentőket értesítették.

Az egyelőre azonosítatlan hívó, egy férfi, azt mondta: 

Ööö, itt vagyunk Prince házában... Szóval, ez a személy halott itt.

A pontos címet, ahová a mentőt kérte, azo nban nem tudta megadni, segítséget kellett kérnie mástól. Amikor a diszpécser rákérdezett, hogy ott van-e az elhunyt mellett, a férfi közbevágott, és azt mondta, igen, Prince az.

Az 57 éves zenészt drogtúladagolás miatt kellett kórházba szállítani hat nappal a halála előtt. A magánrepülőjén lett rosszul, az atlantai fellépése után, ezért leszálltak az Illinois állambéli Moline-ban. (A koncertjén részt vett rajongók arról beszéltek az amerikai lapoknak, hogy a fellépésén semmi jelét nem látták annak, hogy rosszul volna.)

Akkor sajtósa azt mondta, influenza miatt itték kórházba, de állítása hitelét gyengítette, hogy negyvennyolc percnyi repülőútra voltak a zenész otthonától. A TMZ azt írja, számos forrásuk megerősítette, hogy az orvosok egy olyan injekciót adtak Prince-nek, amellyel az ópiát-túladagolásban szenvedőket szokták megmenteni. Azt is javasolták a zenésznek, hogy egy napot még töltsön el a kórházban, de miután nem tudtak neki külön szobát biztosítani, három órával később távozott, noha nem volt jól. 

A zenész boncolását ma végzik el, addig nem közlik a halála feltételezett okát. A  hatóságok most azon vannak, hogy megszerezzék a kórházi kezelési dokumentációt. 

A TMZ legfrissebb információi szerint Prince erős fájdalomcsillapítót szedett be napokkal a halála előtt. A közeli ismerősei elmondása alapján az atlantai koncertje után szedte be a Percocet nevű gyógyszert, ami egyébként függőséget okozhat. A zenész csípőjét 2010-ben műtötték meg, azóta szedett fájdalomcsillapítót. Bár a péntekre ígért boncolást elvégezték, a vizsgálatok eredményeit továbbra sem hozták nyilvánosságra.