Budapest, 2016. április 27. – Az MNB mától átmenetileg felfüggesztette a Norbi Update Lowcarb és az OTT-ONE részvények tőzsdei kereskedését, mivel mindkét kibocsátó megsértette a tájékoztatási kötelezettségre vonatkozó jogszabályi előírásokat. A moratórium a jegybank által előírt rendszeres tájékoztatás kibocsátók általi közzétételéig marad érvényben

– olvasható a jegybank április 27-i közleménye a Magyar Nemzeti Bank oldalán.

Ezek szerint Schobert Norbert cége, az Update ismét megsértette a tájékoztatási kötelezettségre vonatkozó előírásokat. Néhány héttel ezelőtt hasonló okok miatt kaptak felfüggesztést és milliós büntetést.

Bár a jogsértést közvetlenül ez esetben sem a Norbi Update Lowcarb Nyrt., illetve az OTT-ONE Nyrt. mulasztása idézte elő, a rendszeres tájékoztatási kötelezettségre vonatkozó szabályok súlyos megsértésére tekintettel az MNB a jogsértő állapot megszüntetéséig április 27-től felfüggesztette a Norbi Update Lowcarb és az OTT-ONE részvények forgalmazását a Budapesti Értéktőzsdén. A moratórium addig marad érvényben, amíg a tőzsdei kibocsátók teljesítik a jegybank által előírt rendszeres tájékoztatási kötelezettségüket.