A Bors először pénteken írt arról, hogy Hajdú Péter és kedves neje annak ellenére építene plázát Törökbálinton, hogy korábban egy lakópark megépülése ellen tiltakoztak.

1040 lakásos helyett végül csak 350 lakásos lakóparkot húznának fel, ami a műsorvezető szerint teljesen rendben van, mint ahogy az is, hogy ehhez egy plázát is terveznének. Csak hát a nemzetközi beruházó utóbbival már nem akar foglalkozni, de sebaj, mert Hajdú tök szívesen megépítené.

A lap a Figyelőre hivatkozva közben azt is feszegeti, hogy a cégbíróságon vezetett adatok szerint Hajdúék üzlettársa egy olyan nő, aki két offshore cégen keresztül birtokolja a plázát építtető cég felé. Ezeknek a külföldi társaságoknak voltak már korábbi magyarországi érdekeltségei és a cégek közvetve összeköthetők például a miniszterelnök vejével, Tiborcz Istvánnal is.

Hajdú Péter ezen a ponton akadt ki, meg azon, hogy a lap leírta, hogy Törökbálinton „az emberek mindent neki köszönhetnek″, holott ez nem is igaz. Mondjuk a cikk lényege sem feltétlenül ez volt, de a műsorvezető emiatt éppen a Facebookon tombol és oktatja az újságírást úgy, hogy egyébként - levéltitok ide vagy oda - az újságírók teljes nevével dobálózik.

Ja, és csatolt egy vázlattervet is, ami állítólag köszönő viszonyban sincs a valósággal.