Gesztesi Károly a Mokka hétfő reggeli adásában beszélt az életéről, az alkoholgondjairól és a jövőbeni terveiről. A színész három hónapig egészséges életet él, ezt határozta el. Az alkoholfogyasztásairól korábban írtakat cáfolja, azt nyilatkozta, nem igaz, hogy minden nap meginna két üveg rozét. Bár pontosan nem mondta el, mi indította el a lejtőn, azt bevallotta, hogy volt egy rossz döntés az életében.

"Nem fogadok el senkitől segítő kezet, magam vívom a csatámat. Ezért sem megyek kórházba, nem kell gyógyszer se. Volt egy rossz döntés – ezt nem fogom elmondani. Ami a tanulság, hogy amikor az ember elindul a csúszdán, és megy lefelé és egyre mélyebbre kerül.. és megfogtam magam és kihúztam. Láttam, hogy hogyan csúsznak tovább a többiek mellettem, és próbáltam nekik segíteni. 45 felett eljön a pont, stációk az ember életében, de mindenképpen elindul a csúszdán. Nagyon nagy bajok lehetnek. Egy pár ember körülöttem meg is halt" – mondta a színész. Ahogy eddig is, most sem beszélt pontosan arról, miért 

„Nem színházban szeretnék dolgozni, vagy ha színházban, akkor nagyon nagy szerepet szeretnék. Inkább filmekben, és inkább átállnék a túloldalra, a produceri, rendezői oldalra."