Mi másra is vonulhatott volna be Barack Obama a Fehér Házi Tudósítók estélyére (White House Correspondents' Dinner), mint Anna Kendrick poharas számára:

You're gonna miss me when I'm gone

Azaz, hiányozni fogok, miután elmentem. És ez csak a kezdet. Ez nem egy unalmas vacsora, unalmas elnöki beszéddel, amit a 102. alkalommal rendeztek meg.

Barack Obama könnyed leköszönő monológgal készült. A 8 éves ciklusának végéhez közeledik, és érzi, hogy amíg felesége egy percet sem öregedett, rajta már meglátszik az idő. Ráadásul a kanadai miniszterelnök, Justin Trudeau az új Obama, és ez biztosan fáj neki.

Valaki azt mondta nekem, hogy »elnök úr, ön annyira a tegnap, Justin Trudeau átvette a helyét. Olyan jóképű, elragadó, ő a jövő«. 

Aztán az amerikai elnök még viccelődött, hogy hamarosan már senki sem veszi fel neki a telefont :((( A vacsorán mindenki jókat mulatott, csak KendallJenner ásított nagyokat. Ez ugyanis egy olyan gála, ahova rengeteg hírességet is meghívnak. (Ugye látja? Ott kell nézni a bal szélen az unatkozó celebet)

Jenner egyébként meg rosszkor álmosodott el, pont mielőtt Barack Obama rátért volna, hogy azt 

nem egészen tudja, ki az a Kendall Jenner, de nagyon kedves fiatal lánynak tűnik.

Ráadásul bizonyára felrobban a Twitter, ha megemlíti a posztjaiban. Helen Mirren bezzeg csodás, Obama még viccelődni sem akart az Oscar-díjas színésznővel, csak simán imádja. 

Az csak hab a tortán, hogy Barack Obama nem érti, Donald Trump most miért hagyta ki az estét, pedig olyan jól szokott szórakozni. Tele van a terem celebekkel, kamerákkal, akkor meg hol lehet?! Végül Barack Obama csupán két szóval búcsúzott

Obama out.

Majd ledobta a mikrofont. Ezzel a nemrég visszavonuló Kobe Bryantre is emlékezett. 

A teljes beszédet itt megnézheti.