Kim Cattrall nemrég a BBC egyik rádióműsorában vendégeskedett, a Woman's Hour-ben. Ott beszélt arról, hogy a magánélete miatt annyira szorong, hogy gyakran nem tud aludni.

Az 59 éves színésznő tavaly ősz óta küzd álmatlansággal, amikor Londonba utazott, színházi mellékszereplésre. Elmondása szerint az érzést, amely olyan, mintha egy háromtonnás gorilla ülne mellkasán, először a jetlagnek, a túl sok teának, vagy a menopauzának tulajdonította, de minthogy éjszakáról-éjszakára megismétlődött, egyre jobban aggódott miatta. Édesapja három évvel azelőtt hunyt el, demens volt, ezért a színésznő elkezdte megkérdőjelezni saját elmeállapotát is.

A szorongás reggelre sem múlt el, folyamatosan ilyen gondolatok gyötörték:

nem mentem egyetemre, nem szültem gyerekeket, nincs férjem... mardos a bűntudat, és egyedül vagyok... azzal zaklatnak, hogy egyre csak öregszem... ki fog derülni, hogy egy szélhámos vagyok... azért jutottam oda, ahol vagyok, mert sokan megdugnának... félek, hogy nem fogadnak majd el, vagy kedvelnek erős nőként... nem vagyok elég tehetséges, csak szerencsém volt. 

(Cattrall, akit legtöbben a Szex és New York című sorozat szexelékeny, Samantha nevű szereplőjeként ismernek, 2004-ben szakított férjével, Mark Levinsonnel.)

Amikor már hetek óta tartott az álmatlan időszak, a színésznő orvoshoz fordult, aki inszomnia okozta kimerültséget diagnosztizált nála,  így barátai javaslatára végül lemondta a szerepléseit. Hazautazott New Yorkba, és kognitív viselkedésterápiával gyógyult. Terapeutája azt javasolta neki, hogy a hálószobában csak aludjon és szeretkezzen.  Nehezen, de édesapja elvesztését is feldolgozta. 

Ráébredtem, hogy ha ő meghalhatott, akkor én is. De a haláltól való félelem nagy időpocsékolás, tudod, miért? Mert nem is fogom tudni, hogy meghaltam. És ez, valamiért, megnyugtató.