A Mirror szerint mindez a sérülésük miatt leszerelt katonák számára Orlandóban rendezett Invictus Games versenyen történt, ahol Harry hercegnek jutott a megtisztelő feladat, hogy átadja az aranyérmet a 100 méteres gyorsúszásban győzedelmeskedő Elizabeth Marks őrmesternek.

A megmérettetésen négy számban az élre jutó 25 éves arizonai katonanő azzal vívta ki Harry herceg elismerését, hogy a könnyeivel küzdte adta vissza neki az érmet, megkérve őt, hogy juttassa el azt a Papworth Kórházba, ahol két éve megmentették az életét. A páros később kedélyes csevegésbe kezdett, miközben erősen kacérkodó jellegű pillantásokat vetettek egymásra.

Elizabeth Marks 17 évesen csatlakozott az amerikai hadsereghez, majd 2010-ben egy iraki misszió során súlyos csípősérülést szenvedett, amelynek hatására a bal lábára érzéketlenné vált. Ennek ellenére nem hagyta el magát, visszanyerte az erejét, és a mai napig a seregben szolgál.

Az őrmester már az első, 2014-es Invictus Games versenyen is szeretett volna részt venni, de Londonba érkezése után hirtelen összeomlott a tüdeje, és kómába esett, ezért a Papworth Kórházba került, ahol az orvosok megmentették az életét.

Nem tudom eléggé megköszöni az Egyesült Királyságnak ezt a fajta orvosi támogatást, és hogy ennyire jól a gondomat viselték. Ezért visszaadtam Harry hercegnek az egyik medálomat. Remélem, hogy eljut Papworth-be

– mondta el Elizabeth Marks.

Harry herceg aznap különösen sokat mutatkozott a katonanő társaságában. Úgy tűnt, hogy nagyon sikerült egymásra hangolódniuk. Az ifjú arisztokrata a sportolók sátrában még ökörködött is vele egy keveset: a fotósok jelenlétében próbálta fel Elizabeth Marks melegítőfelsőjét.