Tóth Vera a Facebookon adott magyarázatot a napokban történt támadások miatt, az énekesnő részletesen leírta, mennyire méltatlan helyzetbe került a szervezőkkel a jótékonysági koncerten. 

„Egy teljes óra várakozás után feladtuk. Szerettük volna lepróbálni a dalainkat a zongoristámmal, de ez nem sikerült. A zongora a közönség érkezése előtt öt perccel még nem volt bemikrofonozva és az énekmikrofonjaink sem működtek. Senki nem tudott próbálni.

Ez nem is lett volna baj, ha nem egy hatalmas színházteremben vagyunk. Így egyáltalán nem tudta volna élvezni a közönség a produkciókat, mert nem hallottak volna semmit.

Volt olyan művész, aki nem tudta hova, kinek adja le a zenei alapját. Mindez tényleg 5 perccel a közönség beengedése előtt történt. Nem allűr és nem hiszti, de nem vagyok hajlandó elviselni már ezeket a méltatlan helyzeteket. - írta.

Tóth Vera kitért arra is, hogy nem a rászorulóknak nem akart segíteni, és nem is az öltöző minősége volt a gondja, hanem kifejezetten a szervezők hanyagsága miatt távoztak a koncertről. Nyilvánosan bocsánatot kért mindenkitől, a hétgyerekes Kertész családtól külön is, és megígérte, hogy segít a rászoruló családon.