Lagzi Lajcsi úgy gondolja, azért ment börtönbe, mert ellenlábasai meg akarták szerezni a Dáridó és a Diridári védjegyet és ki akarták fúrni a saját műsorából. 

A Dáridó és a Diridári kifejezésre 1999-ben nyújtottam be védjegyhasználati kérelmet, amit el is fogadtak, vagyis ezek az én tulajdonomat képezik

- mesélte a trombitás a Borsnak, aki szerint a Dáridó brand nagyon értékes, így nem csoda, hogy másoknak fáj is rá a foga. Galambos Lajos szerint ennek is köze van ahhoz, hogy ő börtönbe került és azt ígérte hamarosan újabb részletekkel is megoszt az összeesküvés-elméletéből. 

A TV2 Mokka című műsorában Galambos Lajos volt a vendég, aki  beszélt arról, hogy lehallgatták, valamint elmondta, hogy ő nem fél senkitől pár hét múlva hatalmas bejelentésre készül, aminek tartalmát már az ügyvédjével is egyeztette. 

Addig azonban folytatódik ellene a nyomozás, ugyanis a rendőrséget Galambos Lajos elméletével szemben nem a dáridó és a diridári izgatja, hanem  lopás és vesztegetés gyanúja merült fela mulatós zenésszel szemben. Galambos Lajost és feleségét tavaly szeptember 22-én vették őrizetbe. A bíróság később előzetes letartóztatásba helyezte őket, de már mindketten hazamehettek.