Mindjárt véget ér az HBO fantasy sorozatának hatodik évada, ami eddig sem volt unalmas, de az utolsó részekre nagyon megtolják az események szekerét. A felfokozott izgalmi állapot elérte a megszállott rajongókat, így több érdekes felfedezésre jutottak.

Az megvan, hogy Tommen önmaga nagybátyja és unokaöccse is egyben?

Ez nem Cersei és Jaime vérfertőző kapcsolatának újabb hozománya, csupán egy szereposztási duplázás. Az éppen Westeros királyát alakító Dean-Charles Chapman már korábban is feltűnt a sorozatban, de nem úgy, mint Tommen Baratheon, aki valójában persze 200%-ig Lannister. A harmadik évad harmadik és ötödik részében is feltűnt, csak ott Martyn Lannister volt, Tywin Lannister öccsének, Kevan Lannisternek a fia. Tehát ő volt Tommen nagybátyja, akit Lord Rickard Karstark bosszúból megölt, amiért Jaime meggyilkolta a fiát. Ugye tudják követni?

Ennél a családfa kutatásnál jóval fontosabb, legalábbis a grandiózusnak ígérkező finálé szempontjából, hogy a rajongók megfejtették Sansa Stark "titkos" levelét.

A hatodik évad hetedik részében Havas Jon elkezdett sereget toborozni, hogy megindulhasson Deres ellen. Ebben Sansa is a segítségére volt ugyan, de abban nem egyeztek meg, hogy elég lesz-e ennyi katona Ramsay Bolton serege ellen. Az Éjjeli Őrség parancsnoka szerint igen, a lány szerint nem. Sansa írt is egy levelet, amiről semmi információja nem lehetett a nézőknek. Sem az, hogy mi állt az üzenetben, de az sem, hogy egyáltalán kinek címezte. Egészen eddig.

Volt egy képkocka, amin viszonylag jól kivehető volt a levél és annak tartalma, csak éppen fejjel lefelé volt. Hát a rajongók megfordították, majd szinte betűről betűre megfejtették az írást, ami így szól:

...(megesküdtél), hogy megvédesz. Itt a lehetőség, hogy eleget tegyél ígéretednek. A Völgy lovagjai a te szolgálatodban állnak. Menj északra, Dereshez, add át a sereged, cserébe megkapod méltó jutalmad.

Az nem derül ki, hogy kinek is szól a levél, de elég egyszerűen ki lehet találni. Egyrészt Sansa kevés emberrel áll kapcsolatban, leginkább csak Petyr Baelish-sel, másrészt a Vakondvárosban megejtett találkozásukkor szót ejtett arról, hogy kvázi úgy táncolnak a Völgy lovagjai, ahogy ő fütyül. Persze a Trónok harca világában semmit sem lehet készpénznek venni, de ez valahol kiszámítható, hogy Kisujj besegít a csatába.

Apropó vérfürdő

Kiderült, hogy a hatodik évad utolsó része minden eddigi epizódnál hosszabb lesz. 69 perc jut az epikus befejezésre. Az is megvan már, hogy mi lesz a nagy finálé címe.

Winds of Winter,

vagyis tükörfordításban a Tél szelei, ami így nagyon bénán hangzik. Mivel az utolsó előtti rész címe Battle of the Bastards, azaz A fattyak csatája, és így egyértelműen Havas Jon és Ramsay Bolton küzdelméről szól, szinte egész biztos, hogy a Winds of Winter az Éjkirály teátrális színre lépést sejteti. De majd június 27-én úgyis minden kiderül.

via imgur, Daily Mail, Hello Giggles