A Daily Mail szerint a 20 éves Destiny Rivera az orlandói koncert után a gyilkos mögött állt az autogramosztásra várók sorában, így azt a pillanatot is látta, amikor a 27 éves Kevin Loibl odalépett az énekesnőhöz. Elmondása szerint Christina Grimmie ölelésre nyitotta a karját, hogy üdvözölje a férfit. Követlenül ezután három nagy durranást hallott.

A lány először azt hitte, hogy csak néhány lufi pukkant ki, de aztán észrevette, hogy az énekesnő a földre rogyik. Mint mondta, még látta, ahogy Christina Grimmie bátyja átugrik az asztalon (vele kezdett dulakodni a támadó, miközben megölte magát), amelynél az autogramosztás zajlott, de aztán sarkon fordult és futásnak eredet. Ekkor hallott egy újabb durranást. Szerinte a férfi a támadás előtt egy kicsit idegesnek tűnt, fegyvereket azonban nem látott nála.

Kevin Loibl hozzátartozói közben a lakásuk ajtajára függesztettek ki egy üzenetet, amelyben "legmélyebb bánatukat" fejezték ki az énekesnő családjának, barátainak és rajongóinak a tragédia miatt.