A brit királyi család tagjai közül elsőként, így tulajdonképpen történelmet írva szerepel Vilmos herceg a brit, melegeknek szóló életmódmagazin, az Attitude  júliusi címlapján,

hogy így emelje fel szavát a homofóbia ellen.

Vilmos herceg arcképe mellett már a címlapon is a következő olvasható:

Senkit nem szabadna a szexualitása, vagy bármi más miatt bántani.

A magazinnak adott interjújában Vilmos arra bátorít mindenkit, hogy álljon ki saját magáért, és ne fogadja el, ha szexuális orientációja miatt zaklatják, akár személyesen, akár az interneten.

Beszélj egy megbízható felnőttel, egy baráttal, tanárral, vagy bármi olyan szervezettel, ami meg tudja adni azt a segítséget, amire szükséged van. Légy büszke arra aki vagy, mert nincs szégyellnivalód.

A herceg május elején, a magazinnal segítségével meghívott a Kensington palotába pár embert az LMBT-közösségből, hogy meghallgassa, hogyan bántalmazták és közösítették ki őket azután, hogy felvállalták másságukat.

Örülök, hogy az Egyesült Királyság következő királya egyetért azzal, hogy ennek véget kell vetni, és arra bátorítja a szülőket, hogy ők is emeljék fel a szavukat azért, hogy biztosítva legyen minden gyerek védelme az iskolákban is

– mondta a magazin szerkesztője, Matthew Todd.

(forrás: Reuters)