Mi is megírtuk, hogy a Radar Online szerint Michael Jackson a Neverland nevű kaliforniai birtokán gyűjtögette a gyerek- és állatkínzásokat ábrázoló szadomazo pornófilmeket. Az említett oldal még a Santa Barbara megyei seriffhivataltól is szerzett fotókat a sztorihoz. Utólag derült ki, hogy halála évfordulója (június 25.) előtt hirtelen előkerült fotók és állítások mind hamisak.

Michael Jackson ügynöke ezt egy közleményben tudatta, a Los Angeles Times-ban. A People magazin megkereste az illetékes seriffhivatalt, ahol a szóvivő azt mondta, hogy a megjelent dokumentumok egy része valódi, egy része pedig nem. Ugyanakkor ők semmit sem adtak ki a sajtónak.

Ron Zonen ügyvéd, aki annak idején részt vett a Michael Jackson elleni vádemelésben, azt mondta, hogy valóban találtak a popsztárnál pornóújságokat, de a 18 évesnek kinéző lányokat mutató Barely Legalnél nem volt durvább. Gyermekpornográfiát ábrázoló fotókat vagy videókat sem találtak. Akadtak azért felvételek, amelyeken meztelen gyerekek látszottak az udvaron, amint épp játszanak, fára másztak, de egyik kép sem tükrözött semmilyen szexualitást.

A gyerekek nem vettek részt semmilyen szexuális cselekményben. Nincs semmilyen gyerekpornó. Voltak videók, de azok klasszikus, felnőtt szexvideók voltak. Gyerekek nem szerepeltek benne.

via People