06

Meghalt Somló Tamás

2016.07.19. 09:07

Életének 68. évében keddre virradóan elhunyt Somló Tamás, az Omega és LGT zenésze.

A zenészt az utóbbi időben többször is kórházba szállították, ám a szükséges életmentő hasi műtétet rossz egészségi állapota miatt nem tudták rajta végrehajtani, így végül hazaengedték.

Somló Tamásnál évekkel ezelőtt bélrendszeri tumort diagnosztizáltak az orvosok, ám úgy tűnt, hogy a kezelések hatására teljesen meggyógyult, 2015 novemberbében a Borsnak adott interjúban arról is beszélt, hogy a már preventív gyógyszereket sem kell szednie. A zenészt otthonában érte a halál, családja, szerettei körében.

Somló Tamás 1947. november 17-én született Budapesten, zenetagozatos általános iskolába járt, hegedülni tanult, majd az Állami Artistaképző iskolába került, ahol zsonglőrködést, táncot és akrobatikát is tanult a zenélés mellett.

Zenész karrierje 1964-ben kezdődött, három éven át az Omega együttes énekese és szaxofonosa volt, 1969-től a Kex együttesben kezdett el zenélni, majd 1973-ban tagja lett az LGT-nek. A legendás zenekarral körbejárta a világot, Japánban, az Egyesült Államokban, Angliában, Lengyelországban és Svédországban is fellépett. Dalszerzőként és hangszeres zenészként (basszusgitár, fúvós hangszerek, hegedű) egyaránt sokat tett a zenekar sikereiért. A zenélés mellett jogi diplomát szerzett,    2004-ben végzett az ELTE Állam- és Jogtudományi karán.

Somló Tamásnak négy gyereke született, a  zenész 53 éves korában negyedszer is apa lett, 2000-ben megszületett kislánya, Lili.