Kristen Stewart lehet, hogy egy langyos, vámpíros filmmel futott be, de a Twilight óta kiderült, hogy nem egy könnyen leírható, egyszerepes színésznőről van szó. Vagány, fiús, miközben a Chanel egyik múzsája. Legutóbb Cannes-ban népszerűsítette Jesse Eisenberggel Woody Allen új filmjét, most pedig a New York Times készített vele egy interjút. 

A beszélgetés már csak azért sem volt hétköznapi, mert Kristen Stewart a Los Angeles-i otthonában ült le a lap egyik újságírójával. Képek mondjuk nem készültek, de a leírás alapján is tökéletesen el tudjuk képzelni, hogy Stewart lakása pont olyan, mint ahogyan vártuk. 

Mint egy gazdag, jó fej egyetemista koliszobája.

A falon fém betűkből kirakott segg szó (ASS), Batman-figura, Micimackós Pez cukorka-tartó. Csak a saját Chanel-fotókból, Twilightos ereklyékből derült ki, hogy nem egy átlagos 26 éves lány nappaliját írták le. Az interjú abszolút megerősíti azt a képet, ami eddig Stewartról kialakult: úgy akar a nyilvánosság előtt élni, hogy közben eltakarná mindenét.

Nem vagyok egy tipikus közszereplő. Ugyanakkor olyan piszkosul szeretném magamat megmutatni. Azt akarom, hogy megértsenek, hogy lássanak, és mindezt a lehető legnyersebb, legtisztább, legmeztelenebb úton akarom elérni. 

A színésznő nagyon ritkán beszél a magánéletéről, bár amióta lányokkal is randizik valamivel nyitottabb. Amikor még a Twilightos kollégájával, Robert Pattinsonnal járt, mindenkit az érdekelt, milyen a kapcsolatuk, mit csinálnak együtt, és miért. Kristen Stewart besokallt, ráadásul rengeteg rajongója fordult ellene, mikor csókolózós képekkel bukott le a Hófehér és a Vadász rendezőjével, Rupert Sabdersszel. Pattinsonnal próbálták menteni a menthetőt, de végül szakítottak

Az emberek annyira akarták, hogy én és Rob együtt legyünk, hogy a kapcsolatunkból egy termék lett. Már nem a valóság volt többé, és ettől undorodtam. Nem arról van szó, hogy titkolni akarom, hogy ki vagyok, vagy hogy mit csinálok az életemmel. Egyszerűen nem akarok a szórakoztatóipar egyik sztorija lenni. 

Stewart egy ideig szinte kizárta a médiát a magánéletéből, most viszont egyre többet beszél a kapcsolatáról. Azt, hogy pontosan mióta jár a visual effect-producerrel, Alicia Cargiléval, nem tudjuk, de már többször szakítottak. Most épp nagyobb a szerelem, mint valaha, és ezt Stewart mondja, nem mi. Az interjúból ráadásul kiderült, hogy a színésznőnek van egy privát Instagramja, amiről még közös fotókat is mutogatott a beszélgetés közben, és folyamatosan arról áradozott, Cargile milyen helyes. 

Korábban nem beszéltem a kapcsolataimról, de amióta lányokkal randizom, úgy tűnik, hogy egy pozitív üzenetet közvetíthetek. Továbbra is meg akarom óvni a magánéletemet, nem akarom, hogy úgy tűnjön, hogy tartozom valamivel az embereknek. 

– mondott egy kicsivel többet, az eddigi semminél.