A bolondját járatja a világgal a kanadai énekes, tegnap 70 millió ember egyszerre örült, amikor ismét kutyás képeket posztolt az aktív közösségi oldalán. Aztán felébredtünk reggel, és

hiába keressük Justin Bieber Instagram profilját,

megint eltűnt.

Technológiai szempontból szedtük össze, hogyan lehetséges ez:

  • Direkt lépett be, aztán meggondolta magát
  • Direkt lépett be, hogy hülyítse a világot
  • Olyan okoseszközt használt, ahol automatán be volt írva az Instagram jelszava, és amint használni kezdte az eszközt, automatán belépett a képmegosztóba
  • Ha olyan külső programot használ, ami egyszerre posztol több közösségi csatornára (Facebook, Instagram, Twitter) abban is történhetett malőr, az Instagram bekapcsolva maradt, és automatán újraindult.

Ő viszont

balesetként

 aposztrofálta. 

Annyit megtudhattunk, hogy profilja nem törlődött véglegesen, hiszen arra a pár órára elérhető volt az összes előző kép is, így csak deaktiválva volt a profil. Pedig amúgy nemrég az Instagram hivatalos csapata is próbálta meggyőzni, térjen vissza.

Még egy technikai találgatás: lehet éppen azért lépett be két héttel az augusztus 16-ai törlés után, mert az Instagram automata rendszere 14 nap után törli a deaktivált profilokat. Valószínű, 14 napon belül visszatér, ha nem akarja, hogy vesszen, ez csak arra kellett, hogy megint róla szóljanak a hírek.