Joseph Baena hasonlít a legjobban Schwarzenegger gyerekei közül az apjára, ez tény. Már felfedeztük, Arnold Schwarzeneggert mellé is raktuk, örültünk neki. De Baena rátett még egy lapáttal, csinált egy remake-t a Terminátor 2. híres jelenetéből, amin még a vak is látja, hogy rokonok az igazi Terminátorral. Joseph Baenát egy jó barátja, egy kezdő rendező, Ben Hess kérte fel. 

Baena nem véletlenül nem viseli napja nevét. Schwarzenegger alig egy éve beszélt először a fiával való kapcsolatáról. A színész/kormányzó 18 éve jött össze a házvezetőnőjével, és a félrelépésből született meg Schwarzenegger harmadik fia alig pár héttel Christopher Schwarzenegger után, akinek felesége, Maria Shriver az anyja. A bonyolult kapcsolatról Schwarzenegger így nyilatkozott: 

Ő fantasztikus (Joseph Baena - a szerz.), tökéletesen megérti a helyzetet. Szóval megoldottuk. Ez egy nagyon nehéz szituáció számára. Ez egy nagyon nehéz szituáció a gyerekeimnek, ez egy nagyon nehéz szituáció a családomnak. Nehéz volt mindenkinek. De megtörtént, és meg kell oldanunk a helyzetet, nem igaz?!

– mondta egy tavaly júliusi interjúban

 (Forrás: People)