Ahhoz, hogy egy zenekarból igazi legenda váljon, általában hosszú idő kell. A Queen négy tagja például 20 évig zenélt együtt, hogy kiérdemeljék a halhatatlanságot, de jó példa a fenti U2 is, ennek az együttesnek a felállása 1976. óta a mai napig változatlan.

Ehhez képest meglepő pár év(tized) után visszatekinteni olyan együttesekre, amelyek szintén legendának tűntek már akkor is, amikor léteztek, hát még megszűnésük után, viszont csak pár évig húzták ki együtt. A válogatásunkban szereplő 12 zenekar karrierje meg se közelítette a tíz évet, mégis legendás-ikonikus státusznak örvendenek.

Azt tippelje meg mindegyik együttes tekintetében, hogy mennyi ideig voltak együtt! A kezdetet mindig az igazi befutástól számítjuk, a véget pedig akkor, amikor megszűnt a kiindulási felállás, ami az egész projektet népszerűvé tette. Van, hogy ilyenkor csak kiválik valaki és a többiek folytatják még, más együttesek drámaian bejelentették feloszlásukat, néha az élet szólt közbe. A 12 együttes közül több később újra összeállt, egy-egy nosztalgiahullámot meglovagolva, de a tagcsere vagy első megszűnés utáni korszakokat már sose számítsa bele.

Csak az számít, hogy mennyi ideig volt folyamatosan együtt változatlanul a kezdeti, legendás felállás!

Mehet? Nem lesz könnyű, mert ráadásul időre is megy az egész! Szerintünk az összes együttest simán fel fogja ismerni a fotóról, de az se baj, ha nem, a biztonság kedvéért ott lesz a nevük a kép alatt.

Legendás zenekarokat mutatunk. Találja ki, mennyi ideig maradt együtt az eredeti felállás!

Sajnos nem sikerült :(
Kérjük próbálja meg újra.
Indulhat a kvíz »