Máris hazaküldtek valakit a Való világ 8 13 játékosa közül – a nézők szavazatai alapján úgy tűnik, nem volt elég, hogy VV Zsófi néha levegőt vett, ezért ő volt az első, akinek el kellett hagynia a reality villáját.

Mindez nem sokkal azután történt, hogy tartottak egy műveltségi vetélkedőt a zömében huszonéves játékosoknak, akik közül nem soknak van érettségije.

Így történhetett, hogy olyan kérdésekre, mint például hogy hol született Jézus, olyan válaszok jöttek, hogy

a Sixtusi kápolnában, nem?

Volt, aki úgy gondolta, hogy a hány érzékszerve van a Homo sapiens sapeiensnek, egy becsapós kérdés, mert ilyen nincs is, ezért érzékszerve sincs. A mi a fotoszintézis kérdésre Tiv Tivy azt a választ adta:

A növények, ahogy pároznak.

Majd Ati alakított nagyot, amikor Magyarország szomszédos országait kellett elmondania, mert elsőként említette Jugoszláviát, Soma pedig UKRÁNIÁT.

Ati egyébként elég jó földrajzból, mert Amerika fővárosának New Yorkot tippelte, de a biztonság kedvéért utána azt is hozzátette, hogy lehet, hogy New York nem is Amerikában van. A legjobb viszont egyértelműen az volt, amikor Soma, Tivy és Krisztián azt mondta, a Cogito ergo sum azt jelenti, Ballag már a vén diák.

Az egész vetélkedőt Lóri lezárta annyival, ő nem volt felkészülve az alapvető műveltségi kérdésekre, ő nem ezzel foglalkozott eddig.

Ezen túl csak annyi történt a vasárnap esti összefoglalóban, hogy beküldték a kiszavazott Zsófi helyett Zseraldint, akinek tényleg ez a neve. Róla egyelőre csupán annyit lehet tudni, hogy focizik. (Őt láthatja legfelül is, a cím alatti fotón.)

Illetve megtartották még a VV8 első kiválasztását is, a legtöbb jelet pedig Viki kapta, aki legalább annyira inaktív életet él a villában, mint a a már kiszavazott Zsófi.

Vagyis szerdán Vikinek valakit párbajra kell hívnia, hogy a következő hétvégén megtarthassák a VV8 első párbaját, ami általában abból áll, hogy két ember élőben veszekszik egymással a stúdióban.