A TV2 feladta magának a leckét, mert a nagy reményekkel elindított Star Academy kegyetlenül beleállt a fölbe, így most a folyamatos közönségsikerrel, a Sztárban Sztárral kell bizonyítani. A mérce pedig elég magasan van, hisz a celebutánzós, celebes éneklős műsor Gáspár Lacival már a mennybe ment, idénre pedig nem sikerült olyan nagy neveket leszerződtetni, csak a közepesen ismert, egykor ismert neveknek számító sztárok maradtak. Nehéz is lett volna idén szupersztárokat betolni a műsorba, mivel az amúgy sem nagy magyarországi celebfelhozatal eléggé csúcsra lett járatva. Idén ősszel az RTL- és a TV2 csoport nagyjából 60 hírességet szerepeltet különböző műsorokban. 

A Sztárban Sztár a kettőssége miatt működhet annyi embernél. Egyrészt, ez egy sima szórakozató formátum, ami leginkább a nagysikerű Lip Sync Battle azon részére hajaz, amikor a sztárok már be is öltöznek. Csak itt nem tátognak, hanem énekelnek a meghívott versenyzők. Másrészt itt egy kőkemény versenyről van szó, ahol a zsűri és a néző is pontoz és szavaz. Emiatt kicsit fura, hogy a tűpontosan leutánzott Caramel performansz hogy lehet egy szinten egy olyan Szikora Robi előadással, ami már önmagában is paródia, ugye.

Mindettől függetlenül a műsor működik, a zsűri kellően lelazulva mondhat szóvicceket, vagy olyat, mint Hajós András, amikor Muri Enikő Szulák Andreájából a kannákat hiányolta. De Majka se finomkodott, amikor az egyik produkciónál egy háttérben guruló Scmuck Andort is el tudott volna képzelni.

Még mindig tökéletesen elmaszkírozzák a hírességeket. Ezt leginkább Kocsis Tiborral lehetne szemléltetni, aki az Earth, Wind and Fire-től adta elő a Septembert. Ezzel nyitott a műsor, ami végül valahol a közepén, Kefirnél tetőzött, amikor talán még Szikora Robinál is jobb Szikora Robi volt, ahogy tolta a csikidámot. 

Minden nagyon szép, minden nagyon jó lenne, ha a már említett probléma nem lenne, hogy nincsenek nagy nevek. Hiába adta elő Veréb Tamás (nagyon tehetséges, maximális pontszámot kapott énekes) Caramel legendás dalát, vagy utánozta Polyák Lilla Szandit, Homonnay Zsolt meg Meat Loafot, ha a Sztárban Sztár eddigi évadait elnézve tényleg azt láthattuk, hogy egy egész ország által ismert híres emberek lettek kizökkentve a komfortzónájukból azzal, hogy valaki más bőrébe bújnia énekelni. Azt mondanám, hogy ez így inkább a Rétegcelebben Sztár, de annak viszont 10/10.

Amúgy Mészáros Árpád Zsolt, ismertebb nevén MÁZS esett ki, mivel az ő Rod Stewart-előadása volt az est leggyengébb produkciója. Legközelebb Kefir Kozsó lesz, Polyák Lilla meg Flipper Öcsivé alakul, de MC Hammer is lesz a repertoárban. HURRÁ!