A BBC készített egy riportot a herceggel, milyen vele dolgozni, és ő hogy bírja a mindennapokat pilótaként. Vilmos herceg tavaly nyár óta a kelet-angliai légimentőknél szolgál. A BBC-nek egyik kollégájával, James Pusey-vel meséltek hogyan élik meg a legrosszabb pillanatokat, mikor esetleg nem tehetnek már semmit, nem érnek el időben a kórházig. 

 Azt hiszem, a legnagyobb kihívás egy égéssel kapcsolatos eset volt. Az a munka nagyon csúnya volt, és nem tudom, hogy az orvosi csapat hogyan állta meg a helyét. Megtettek minden tőlük telhetőt, hogy megmentsék a beteget, de sajnos már nem tudtak segíteni. 

– mondta Vilmos a videóban. Az ehhez hasonló helyzeteket csak úgy tudják feldolgozni, ha beszélnek róla. 

Pusey-vel azt is elmondták a helikopter ajtajában, hogy nagyon fontos, hogy a legénység sokat viccelődjön egymással. 

Segít feloldani a stresszt (az ugratás - a szerz.), és összehoz bennünket. Mivel ha ugyanazokat élitek át, ugyanazokat az eseteket, ugyanazokat a szomorú eseményeket, ezeket később fel tudjátok együtt dolgozni a beszélgetésekkel. Egy egységes csapat tagjaként együtt oldjátok meg, és (a beszélgetés - a szerz.) segít továbblépni, bármi is legyen a következő feladat. 

Majd a komoly pillanatok után Pusey megjegyezte, hogy Vilmos aztán hajból nem jutott sok, és hogy szuper szülői tanácsokat osztogat. 

A videót itt nézheti meg. 

(Forrás: BBC/Telegraph)