Kedden derült ki, hogy a Brangelina nevű álompár nincs többé, Angelina Jolie beadta a válókeresetet. A részletes okokat még nem lehet tudni, de azt már igen, hogy hogyan reagáltak a hírességek szeptember legszomorúbb hírére. 

George Clooney például egy riportertől tudta meg, és nagyon szomorúnak tartja dolgot, mert egy családnak ez nagyon nehéz.

A válás már külön elnevezést is kapott, két nap alatt elárasztották a közösségi oldalakat a brangelexit hashtagek [a Brangelina és a Brexit szavak összevonásából – a szerk.].

A celebek is azonnal reagáltak. Adele kedd este New Yorkban lépett fel, és amellett, hogy a párnak dedikálta a teljes koncertjét, azt is elmondta, hogy úgy érzi, egy korszak véget ért.

Az énekesnő mellett a tévés műsorvezetők is reagáltak a szakításra késő esti talkshow-ikban. Jimmy Fallon szerint elég ijesztő, ha két év házasság után úgy gondolja a pár, hogy eh, tudunk mi ennél jobbat is. Jimmy Kimmel is megfogta a lényeget kedd esti showjában:  

 elég sok meghatározó, durva és veszélyes dolog történt a világban az elmúlt időkben, mégis úgy tűnik, mintha semmi nem rázta volna meg a világot annyira, mint ez a hír a válásról.

Stephen Colbert is borzasztónak nevezte a történteket, szerinte mostantól már csak Gelina és Bran létezik.

Az internet megdöbbent 

Kedden Angelina Jolie és Brad Pitt nevét említették a legtöbbször a Twitteren, néhány órával azután, hogy nyilvános lett a két sztár válása. A Brangelina hashtag 280 ezer Twitter-üzenetben, a Jennifer Aniston (Brad Pitt volt felesége) több mint 70 ezer üzenetben szerepelt. Jennifer Aniston, Brad Pitt exe egyébként elégedettséget érzett a hír hallatán - állította a US Weekly informátora.

Ha ez valóban így van, az azért lehet, mert Jolie és Pitt egy közös filmjük forgatásán jöttek össze, amikor Pitt még házas volt Anistonnal. Ezért aztán, természetesen, a rajongók azonnal elárasztották a netet az elégedetten hátradőlő és pezsgőző Jennifer Aniston-mémekkel és gifekkel, ezekből itt tud szemezgetni.

A magyarok szóhoz se jutnak

Legalábbis a magyar hírességek egyelőre nem kommentálták a történteket. Szerencsére Amerikában Aniston mellett is több híresség reagált a megrázó hírre. Christine Teigen egyszerűen csak ennyit írt: „Brad és Angelina. Mégis hogy tudnék ma dolgozni?”

Josh Gad humorista-színész rátapintott a probléma lényegére, bár azért van ebben némi irónia: „Mielőtt elkezdünk szemétkedni, ne felejtsük el, hogy valószínűleg Brangelina az egyetlen dolog, ami összetartja az Egyesült Államokat". 

Piers Morgan megtalálta a fő okot, Donald Trumpot hibáztatja.

Brandi Glanville (realityceleb) a válás jó oldalát is azonnal meglátta: felhívta rá a figyelmet, hogy Brad Pitt most már egyedülálló.

Boy George már sokkal földhözragadtabb reakciót osztott meg követőivel, szerinte semmi közünk ehhez az egészhez. És milyen érzés lehetett annak, aki csak a hír másnapján értesült a válásról?