Újra van X-faktor, az emberek újra hülyét tudnak csinálni magukból a kamerák és a közönség előtt – legalábbis az első pár adás mint mindig, most is erről szól.

Egyedül a zsűri változott:
  • Tóth Gabi maradt, és megkapta maga mellé
  • Gáspár Lacit,
  • ByeAlexet, vagyis Márta Alexet
  • és Puskás Petit.

Lehet hisztizni, hogy a zsűritagok közül ki ellenszenves, vagy ki nem, az viszont egyértelműen jó döntés volt, hogy fiatalítottak, és minden mentor 40 éven aluli.

Megvoltak most is a szokásos körök a félbolond, énekelni képtelen emberekkel, meg a sima félbolondokkal is. Például azonnal továbbjuttattak egy flegmán ordibáló és nyervogó 19 éves aktmodell fiút, annak ellenére is, hogy Gáspár Laci kikészült tőle:

Nem akarom beengedni ezt a szellemiséget, nem akarok vele közösséget vállalni, pont azért baj, hogy ez most tetszett.

Gáspár Lacit tényleg minden műsorba oda kéne ültetni, zsűritagként még jobban üt, mint versenyzőként. Minden reakcióját gifesíteni kéne, vagy csak összevágni egy egész estés filmbe.

Természetesen nem csak félbolondokat, hanem hallgatható hangú énekeseket is bemutattak. Például egy nőt, aki az egész eddigi életét felrúgta azért, hogy felköltözzön Budapestre és énekes legyen, egy nagyon búgó hangú, örmény származású lányt, egy 16 éves kislányt, aki még Nicki Minajt is lerappelné a színpadról, illetve egy srácot, aki úgy énekelte el Sam Smith Oscar-díjas dalát, hogy még a közönség is állva tapsolt.

A biztonság kedvéért egy félcelebet is beraktak a műsorba – a Golden Coastból MandulaÉdenaranypartÁdámot, aki többek közt azért is jelentkezett, hogy bocsánatot kérjen Tóth Gabitól, akit egy Facebookra posztolt videóban ócsárolt elég durván pár hónappal ezelőtt. Nem csak ezért, de végül persze kiszórták.

Az tuti, hogy a továbbiakban is érdemes lesz nézni az X-faktort, már csak azért is, mert a zsűri végre nagyon működik.

Még ByeAlex-szel is meg lehet békélni, hisz végre odaültettek zsűrizni egy igazán kritikus embert, aki többiekkel ellentétben nem olvad el csak azért, mert valaki jól mutat a színpadon, vagy mert hatalmas családi dráma történt vele az elmúlt időszakban. Ez az, ami igazán hiányzott az elmúlt évadokból.

"Nem. Nem. Nem. Nem. És nem." ByeAlex éppen a második dackorszakát éli. Szerinted igaza volt? #xfaktorhu

A photo posted by X-Faktor (@xfaktorhun) on