Azt már minimum a Pop, csajok, satöbbi óta tudjuk, hogy nem az a lényeg, hogy kik vagyunk, hanem hogy milyen zenéket szeretünk. Alapigazság az is, hogy elég sok mindent elárul egy emberről az is, hogy éppen milyen kedvencei vannak a YouTube csatornáján vagy milyen számokat csillagoz be az iTunes vagy a Spotify-fiókjában.

Úgy döntöttünk, megkérdezzük ezügyben a hazai celebeket is, és szerencsére kevesen titkolóznak ezügyben, Jöjjön tehát

Celeb Playlist

első része.

Mindenkinek azt a nagyon egyszerű kérdést tettük fel, hogy mi a kedvenc lemeze, albuma, ez a zene lehetett egy dal, vagy teljes album. Íme a válaszok.  

Iszak Eszter

„A bossanova a szívem csücske, 12 éve ez a kedvenc dalom."    

A kedvenc lemezem Thievery Corporation Saudade című albuma, ami annak ellenére, hogy nem egy mai darab, én csak nemrég szerettem meg igazán.

Lilu

"A magyar előadók közül az egyik kedvencem a Belau. Az Island of Promise című számot nagyon szívesen hallgatom egy-egy tengerparti forgatás alkalmával, igazi parton merengős zene. 

Nagyon szeretem a Twenty One Pilots duót, a Blurryface című albumot az egész családom együtt hallgatja."

Imádom a Mad Max film zenéjét is, ha Max valójában Dj volna, akkor biztosan ő állítaná össze a kedvenc válogatásomat.   

Görög Zita

"Margaret Islandot hallgattam egész nyáron az autóban napközben, de imádom Szabó Balázs Bandáját is. Magyarok közül még Kowalskyt csípem, a Hülye vagyok c. számra takarítok évek óta. Egyébként Váczi Eszternek jöhetne már új lemeze!

Itthon bakeliten is hallgatok zenét. Más atmoszférát teremt. De Jill Scott, Carrie Manolakos ,a The Idan Rachel Project és a Zazz is a kedvencek között van. Forgatások utan Ludovico Einaudival vezetem le a napot.  
Ez a Radiohead feldolgozás is zseniális."  

"Bár nincs semmi kötődésem ehhez a kultúrához, és héberül is csak picit értek, ők valamiért bekattantak nálam."

Tóth Gabi

„Muse, Sia, Napra, Palya Bea, Lana del Rey, Portishead - mostanában főleg őket hallgatom, ezek azok a zenék, amik inspirálnak és ki is kapcsolnak egyben. Nagyon szeretek minden olyan zenét, ami valamitől különleges, más mint a többi és igazi lelke van."

Pál Dénes

"Alapjáraton nagyon sokféle zenét hallgatok, de az elmúlt pár hétben talán ezeket a dalokat hallgattam a legtöbbször."

Pál Dénes állandó kedvencei még a Hurts és Josh Groban.

Tatár Csilla

A Dal műsorvezetőnője a mostanában hallgatott YouTube playlistjét osztotta meg velünk, amelyen szintén szerepel Szabó Balázs Bandája, de ott figyel Alex Clare és a Vad Fruttik is.

A playlistet itt egyben is meg tudja hallgatni. A jövőben még több hazai hírességet kérdezünk meg kedvenc zenéiről, maradjanak velünk!