Jennifer Lawrence mostanában egy húsz évvel idősebb férfival randizik, erről eszünkbe jutott, hogy az Oscar-díjas színésznő akarva vagy akaratlanul, de vonzódik az olyan filmekhez, amiben korosabb nőt kell játszani. 

Ha végignézzük a Kentucky államban született világsztár szerepeit, gyakorlatilag az összes filmjében idősebb nőt alakít. Talán csak korai filmjei (Winter's Bone, Megváltás) és természetesen az Éhezők viadala jelentenek kivételt. Mi sem értjük a jelenséget, hiszen egy fiatal, bájos és szép karakterről van szó (még mindig csak 26 éves!), de talán az lehet a magyarázat, hogy a rendezők már korán meglátták benne az érett, felnőtt színésznőt, aki képes komolyabb szerepek eljátszására is.

Napos oldal

Vegyük például a Napos oldalban nyújtott alakítását, amiért Lawrence 2013-ban, tehát alig 23 évesen már meg is kapta a legrangosabb amerikai filmes díjat Legjobb színésznő kategóriában.

Napos oldal.

A film alapjául szolgáló regényben a Lawrence által alakított Tiffany egy 39 éves özvegy, aki viszonylag fiatalon veszítette el a férjét, mégis egy nagyon szerethető, természetes és lobbanékony karakter. Tiffany megismerkedik egy frissen szabadult, bipoláris zavarokkal küzdő, zavarodott lélekkel és így együtt próbálnak meg elindulni egy táncversenyen, és persze kigyógyulni a bajaikból.

Joy

A hazai mozikban 2015 végén bemutatott filmben a színésznő ismét egy idősebb nő szerepét kapta. Egy elvált, három gyerekes nőt alakít, Joy Mangano-t, akinek 34 éves korára az idegesítő volt férjétől kezdve az apja infantilisságán keresztül az anyja mentális problémáiig minden a nyakába szakad, és egyre kilátástalanabb helyzetbe kerül. Ekkor beugrik neki az isteni szikra - feltalál egy forradalmian új felmosót, és addig házal a találmányával, amíg eléri a célját, és az amerikai álmot: dollármilliomos üzletasszony lesz. Igaz történet alapján.

Amerikai botrány

Ez az a film, amelyben prémium sztárok játszanak szép nőket és extravagáns férfiakat, akik egytől egyig olyan ruhakölteményekben járnak-kelnek, mintha egy hetvenes évekbeli divatmagazin címlapjáról léptek volna le. A színésznő alakítja a szélhámos főhős, Irving Rosenfeld feleségét, aki egy negyven körüli, csodálatos bombázó. A film az átverés és a hazugság bajnokáról szól, aki beírta magát az Egyesült Államok történetébe csalásaival, és egy ideig az FBI-nak is dolgozott – be kellett épülnie a maffia legfelsőbb köreibe.

Az utazók

A filmrendezők és forgatókönyvírók még mindig főleg az érett és idősebb Jennifer Lawrence-re kíváncsiak, hiszen a színésznő soron következő munkája, Az utazók című filmben is egy érdekes karaktert kell majd alakítania: egy százhúsz éven át tartó csillagközi útra vállalkozik egy nő és egy férfi, akik egy távoli bolygón található kolóniához szeretnének eljutni, de kilencven évvel korábban felkelnek a hibernációból, és aztán együtt kell kitalálniuk, mivel üssék el életük hátralévő részét.

A KIVÉTEL: Rossz vér

Szerencsére készül egy másik film is, amiben Jennifer Lawrence egy nagyon fiatal milliárdosnőt Elizabeth Holmes szerepét kapja majd. Holmes a vérteszteket végző startupjával és a Theranos céggel ért el nagy sikereket és nagy bukásokat - a filmet elvileg Adam McKay rendezi és Bad Blood (Rossz vér) lesz a címe.