Hihetetlen az a nyugalom, sárm, profizmus és humor, ami egyszerre árad Benedict Cumberbatchből. Ritkaságszámba megy, ha valakinek egyszerre mindez megadatik, sőt, a karrier mellett a család is rendben van - náluk például érkezik a második baba, amit a Doctor Strange amerikai premierjén árultak el. 

Ma reggel a BBC Radio 1-nál járt Nick Grimshaw műsorában, és ennél jobb hétindítás nem is kellett volna senkinek, az esős Londonból világszerte terjedt a brit színész energiája. Cumberbatch úgy nyitotta a beszélgetést, hogy egy kicsit izgul amiatt, hogy a BBC-nél kell beszélnie korán reggel, a műsorvezető pedig azért, mert Benedict Cumberbatch a beszélgetőpartner. Arra jutottak, hogy akkor ez lesz a legrosszabb beszélgetés evör, de egyben egy csodálatos barátság kezdetének lenyomata is. 

A Doctor Strange-et Los Angelesben már bemutatták, ma este lesz az Európai premier Londonban, holnaptól pedig a nagyközönség is láthatja, ezért a vendégség. 

Nagyon örülök a reakcióknak, a premier [Amerikában] pedig életem egyik legnagyobbja volt!

Ezt Cumberbatch mondta, kifejtve, hogy imádta a történetet: ahogy az egész film kezdődik, a kirakós, amin a főhős végigmegy, illetve azt is, amit a kezeivel, és ujjaival művel (abban rejlik ereje). 

A Marvel csapatával dolgozni nagyon izgalmas volt, két trénerem is volt, akik a sztorira készítettek fel, illetve minden mozgást átnéztünk. 

Csodálatos karakternek írja le Doctor Strange-et, sok kihívással, melyek őt is tanították.

Egy igazi "bad ass" szuperhős film lett

- ezt már Grimshaw mondta, és azon is viccelődtek, hogy Beyoncé tánca után egy meglepően új karaktert kellett hoznia Cumberbatchnak, de szóba került a bizonyos rajongása is Adele iránt:

Nem mehettek el a 

Benedict's fingers

vagyis "Benedict ujjai" kifejezés mellett sem, ugyanis a karakter, Doctor Strange egy balesetnek köszönhetően idegsérülést szenved, így nem tudja irányítani ujjait, ami elég végzetes idegsebészként.

Ekkor mesélte el Grimshaw saját történetét az egyik ujjával: egy átlagos vacsorának indult estén Lindsay Lohannal együtt gyakorolták a "hogyan ess el drámaian"-t, melynek köszönhetően a színésznő eltörte a DJ ujját. 

Benedict Cumberbatch ennek kapcsán csak egy, de annál meghatározóbb esést tudott említeni karrierjéből, ami nem is olyan régen történt az egyik Hamlet előadás közben: épp a nagy monológját mondta, amikor valaki arcon világította reflektorral, majd hirtelen lekapcsolta azt róla, így nem látott semmit. Túlsétált a színpadon, és leesett a nézők közé. Eléggé fájt neki, nem is tudott járni egy darabig.

GettyImages-617666562

"-Az életed most rendben van!" - jelentette ki a rádiós.

Igen! Hamlet, új gyerkőc, új szuperhős történet a vásznon... Csodálatos... csodálatos!

- mondta Cumberbatch. Ekkor jött még a kérdés, hogy nem zavarja-e, hogy Sherlockkal azonosítják, de állítása szerint

ez tök jó, mert akkor erős volt a karakter, és az emberek emlékeznek arra, hogy aktuálisan milyen király voltam.

Ezután egy kis játék következett, ahol a színész ismét brillírozott, egy szombat esti műsor előadását kellett kommentálnia,  amit lehetetlen lefordítani magyarra, de aki hatalmas Cumberbatch rajongó, és tud angolul, annak ajánljuk ezen a linken végighallgatni 1:55:00-től.

Fun fact: a természetfeletti erőket senki sem vitathatja, amikor Benedict Cumberbatch elhagyta a BBC székházát, egy támadó galambot is megörökített egy fotós.

És hogy mennyire nagy hatással volt Cumberbatch a hallgatókra? Íme egy összeállítás a Twitteren született posztokból: