Az X-faktor új évadának eddig kiválasztott 24 énekese bekerült a mentorházba, ahol harmadszorra állnak a zsűritagok, vagyis a mentorok elé. Ezen a hétvégén minden mentor megfelezi a versenyzőit, hogy aztán mindenki három ember vigyen magával az élő adásokba, hogy meglegyen a 12 döntős.

Gáspár Lacinak Caramel segített abban, hogy a hat közül melyik három 25 éven felüli énekes jusson tovább.

A látott produkciók alapján Laci vajon melyik három versenyzőt viszi tovább az élő showba? #xfaktorhu

A photo posted by X-Faktor (@xfaktorhun) on

Sárosi Anissza egészen szörnyű volt, pedig Gáspár őt tartotta az egyik legesélyesbbnek. Kérdés, hogy mire. Már az elején elég egyértelmű volt, hogy Ónodi János a különleges hangszínével továbbjut – egyébként Sam Smith-t énekelt. Horváth Colette Christina Aguileraval próbálkozott, Fejes Szandra pedig egy Deák Bill Gyula számmal, ami alatt Caramel is végig elismerően bólogatott. Brantner László Rácz Gergőt énekelt, Balogh Dráma Eszter pedig Rihanna We found love-ját adta elő, de úgy, mintha meg akarna halni közben.

Ő az, akit az előző X-faktor évadban a mentorház előtt ejtettek ki, és akit az előző rostán is majdnem kiszórtak, de végül egy  masszív tízperces drámázásnak, illetve szülei fenyegetőző könyörgésének köszönhetően – miszerint ha nem jut tovább, végez magával – Gáspár végül benntartotta. 

Kisebb szenvedés után Gáspár Laci aztán eldöntötte, hogy a 25 éven felüleik csoportjában a három továbbjutó, aki élőben is énekelhet:
ByeAlex a zenekarokat kapta meg, mentorsegédnek pedig a Margaret Island énekesnőjét, Lábas Viktóriát.

Márta Alexnek kegyetlenül nehéz dolga volt, mert a hatból szinte mind a hat elég hibátlan teljesítményt nyújtott. A négytagú Ham Ko Ham Oláh Gergő Fekete fehér című számát adta elő, és ugyanúgy piszok jók voltak, mint az eddigi adásokban. A szemfestékkel és hajlakkal dúsított Atomic Playboyz pedig egy Backyard Babies számot tolt le akkusztikusan, ami sokkal jobban állt nekik, mint korábban bármi.

Az idei X-faktorban először egy grindcore zenekar is bejutott a mentorházba, akiknek azzal nehezítették meg a dolgukat, hogy akkusztikusan kellett hörgős metált előadniuk. Egy Motörhead számmal próbálkoztak, és ez is megdöbbentően jól sikerült. A Soulbreakers Duffy Mercy című számát bluesosította – eddig sem voltak rosszak, most viszont egyenesen hibátlan produkciót toltak. Mondjuk a zenekarnak jobban áll a férfi énekes, mint a női.

Szerencsére itt is akadt egy kis dráma, a kétszemélyes rockabilly zenekar, a Dynamite Dudes egyik tagja ugyanis eltörte a lábát, a másik pedig családi gondok miatt feladta a versenyt, ezért hirtelen beugrott a helyére valaki más. A The Crossroads mutatta meg utoljára, hogy mit tud, ők Michael Jackson Billie Jean-jével akartak továbbjutni, aztán hamarosan az is kiderült, hogy ez 

ByeAlex végül a következő három zenekart juttatta tovább:
  • Ham Ko Ham
  • The Crossroads
  • Soulbreakers

Vagyis a grindcore-banda sajnos nem jutott tovább. Vasárnap Tóth Gabi hallgatja meg a lányokat, Puskás Peti meg a fiúénekeseket. Szinte biztos, hogy ott is lesznek drámák. Sőt!