A hazai hírességek egy része viszonylag hamar rákattant a Facebook április óta elérhető élő funkciójára, és elkezdték felvenni a hétköznapi dolgaikat - de nyilván van még hova fejlődniük. Itt ugye nincs tévéstúdió, nincs komplett stáb, nincs rendező, de még operatőr és stylist sem. Csak ők vannak meg a telefonjuk, és így kell műsort csinálni. Mutatjuk az elmúlt időszak terméseit a témában.

Amióta van Facebook Live, gyakorlatilag bárkiből válhat egyszemélyes tévécsatorna: a legtöbben azt közvetítik, hogy éppen esznek, sminkelnek vagy végigvisznek valamilyen játékot, de arra is volt példa, hogy valaki a szülését tárta a nagyvilág elé élőben

Az ilyen típusú élőzésnek persze mindig lesz valami bénasága, esetlensége, de nagyon viccesek és természetesek is lehetnek ezek az adások, és hát lássuk be, ha celebek kezdik el csinálni, akkor automatikusan azt az üzenetet sugározzák a nyilvánosság felé, hogy "lám, ő is olyan, mint bárki más!”.

Az elmúlt pár hónapban ezek az élőzések mentek a legnagyobb közösségi oldalon a hazai celebektől. 

  • Sebestyén Balázs és Vadon János elmentek kempingezni, ezt közvetítették élőben, de sajnos a Facebook törölte az eredeti videót Vadon meztelen nős poszterei miatt. Itt azért újra lehet nézni az akciót.
  • Pumped Gabó több, mint egy órán keresztül közvetített egy kerékcserét, amit pótkerék nélkül oldottak meg - hát mi ez, ha nem social media kontent?
  • Majka Barcelonából, egyenesen a Nou Campból közvetítette, ahogy a Barcelona-Manchester City Bajnokok Ligája-csoportmérkőzés bemelegítésén ülnek a haverjaival, és még a francia válogatott volt edzője, Laurent Blanc is elmegy mellettük!
  • Majka ezután Ganxsta Zolee-val élőzte, ahogy a FIFA legfrissebb kiadásával játszanak
  • Dopeman az autójában ülve összefoglalta, hogy mi van vele mostanában, és hogy mit is gondol az október 23-ai eseményekről.
  • Vastag Csaba egy szűk félórás történelmi túrán vett részt egy történésszel Balatonfüreden
  • Kasza Tibi augusztus végén bő egy órás főzőműsort készített Dér Henivel, az élő adás közben megtudhattuk, hogy mi az a SWAG és a Thug Life! (Az első 6 percben akadozik a hang)

Ha nem szeretne hazai celebeket nézegetni élőben, ajánlunk egy jobbat: ezt a  nagyszerű live streamet, ami annyira nem live, mert egy másfél évvel ezelőtti űrsétát mutat be, de attól még nagyon addiktív.

Facebook Live

Idén április óta érhető el a Facebook Live, ami a közösségi oldal atyja, Mark Zuckerberg szerint olyan, mintha mindenkinek lenne saját tévécsatornája. Ha most ránézünk erre a térképre, mi is követhetjük a nagyszerű közvetítéseket a világ minden tájáról. És persze mi is közvetíthetünk.