Mila Kunis, az Ukrajnából 8 évesen Amerikába költözött, és azóta Ashton Kutcher feleségévé vált színésznő gyakran blogol férje oldalán, most épp egy

hihetetlen, mégis igaz

típusú kontentet írt ki magából a producerek ádáz világáról.

A nemi megkülönböztetés ékes példáját hozta fel: volt egy eset, amikor arra akarták rávenni, hogy félmeztelenül pózoljon egy férfimagazinban, de ő ezt visszautasította - pedig addig soha nem mondott nemet semmilyen feladatra.

Soha nem fogsz többet ebben a városban dolgozni [Hollywoodra utalva]

- ezzel fenyegette a producer, 

Teljesen tárgyiasítva éreztem magam, lesápadtam

- írja Kunis.

De a világ szerencsére nem ért véget, a film – amihez ez kellett volna – végül elkészült és egy csomó pénzt, és még több munkát hozott, a karrierem nem ért tehát véget.

Kifejtette, sajnos nagyon érzi a nemi megkülönböztetés nyomását nőként, emiatt pedig halk szavúnak, szelídnek kell lenni a munkahelyeken. Azonnal el kell hallgatni, ha valami probléma felmerül, vagy valamit rábíznak, mert a megélhetése kerül veszélybe. Muszáj megalkudni, és reménykedni, hogy jön majd változás.

Ha ez velem így, ebben a formában megtörtént, a többi nővel más munkahelyeken még agresszívebben csinálhatják ugyanezt!

Ezen az egészen felbuzdulva egy produkciós céget alapított három másik nővel, amivel minőségi televíziós műsorokat, showkat szeretett volna készíteni, egyedi hangokkal, és új látásmóddal. Azonban ismét a másik nem lépett közbe: egy befolyásos producer pont akkor próbált keresztbe tenni neki (egy levelezésben), amikor egy produkciót próbáltak eladni egy nagyobb tévéláncnak. A férfi azt próbálta sarkítani, hogy Kunis hamarosan szülni fog, és esküvője lesz – ergo nem lesz ideje a cégre, és a produkcióra, mert nő.

A férfiak leértékelik a keményen dolgozó nőket – pedig a nők azok, akik az egész iparágat működtetik: irodákban ülnek, hívásokat és e-maileket intéznek.

– folytatja a bejegyzésben Mila Kunis.

Végeztem a kompromisszumokkal, [...] készen állok egy olyan környezet megteremtésére, ahol van lehetőség a növekedésre 

– a producer levelével pedig nem foglalkozott, azt írja, ha hasonló szituációba kerül a jövőben, egyszerűen elsétál, ilyen emberekkel nem akar többet dolgozni.

via People
a teljes bejegyzés angol nyelven: aplus.com