Ha rákeresünk a Disney atyját ábrázoló képekre az interneten, rengeteg fotó és portrét találhatunk, de viszonylag sok képen van valami közös. 

Nem, nem Miki egér. Hanem a cigaretta. 

A Walt Disney cég animátora, névadója és társszerzője komoly dohányos volt. Ugyan sokáig boldogan élt feleségével, ám élete vége felé egyre inkább megmutatkoztak a napi két-három doboz cigaretta káros hatásai. Disney közeli kollégái szerint a világhírű producer gyakran kapott köhögő görcsöt, és később tüdőrákban is hunyt el. 

Disneyland varázslatos parkjaiban sétálva rengeteg fotó és portré látható az 1966-ban elhunyt ikonról. Itt viszont már mindegyik képen van valami közös és szokatlan.

A cigaretta hiánya.

A Disneyland cég egyszerűen fogta és a Photoshop segítségével kivágta a cigarettát az összes képen Walt Disney kezéből. Nyilván azért, mert nem mutat túl jó, ha egy elsősorban gyerekeknek és fiataloknak szóló élménypark és vállalat a dohányzást népszerűsíti. 

A sztorinak azonban itt még nincs vége. A Disneyland vezetői előírják ugyanis a parkok dolgozóinak, hogy ezt a két ujjas kommunikációt - mintha dohányozna az ember, csak éppen cigi nélkül - használják a vendégeikkel. Ez a felkészítő tréning része és ezt a tényt az egyik Disneylandben dolgozó alkalmazott is megerősítette a Huffington Postnak. Ráadásul ez a kommunikációs forma bekerült a Mr. Banks megmentése című filmbe is, amelyben Tom Hanks alakítja az animációs mogult. 

Mi a történet tanulsága? Ha Ön dohányzik, semmiképpen ne jelentkezzen a Disneylandbe alkalmazottnak!

Via Petapixel